Paine graham cu lapti de hering

Un pranz usor si delicios, hranitor si spornic, cu peste si legume perpelite si servite pe felii groase de graham
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15–20 de minute

Ingrediente:

3 linguri ulei de masline extravirgin
225 g ceapa feliata foarte subtire
225 g dovlecel taiat cubulete
340 g lapti de hering tocati
250 g rosii coapte tocate
2 linguri mustar cu boabe
8 felii groase de paine graham, circa 450 g in total
sare si piper
nasturel sau ruccola, pentru ornat

Preparare:

Se incalzeste la maximum grillul cuptorului. Se incinge uleiul intr-o tigaie teflonata, se adauga ceapa si se caleste, amestecand frecvent, circa 8 minute, sau pana cand s-a muiat si incepe sa se rumeneasca.

Se adauga cubuletele de dovlecel si se gatesc 5 minute, amestecand frecvent, pana ce incep sa se fragezeasca.
Se incorporeaza laptii de hering si se gatesc 2 minute, amestecand. Se adauga rosiile si mustarul, apoi se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se gatesc inca 1 minut, pana ce rosiile s-au muiat putin.
Intre timp, se prajesc feliile de paine pe ambele parti, sub grill. Se asaza peste ele mixtura de lapti, se garniseste cu frunze de ruccola sau nasturel si se servesc imediat.

O idee:

• Pentru a prepara paine prajita cu rosii, ghimbir si creveti, incingeti 2 linguri de ulei de floarea-soarelui intr-o tigaie mare teflonata, adaugati 2 lingurite de radacina proaspata de ghimbir tocata, si 2 catei de usturoi pisati, dupa care gatiti 30 de secunde. Adaugati 400 g rosii coapte, tocate, 8 cepe verzi tocate si 2 lingurite sos de soia, dupa care gatiti 5 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati 225 g dovlecel taiat cubulete si gatiti inca 5 minute pentru a obtine un sos gros. Se adauga 225 g creveti cruzi, mari (tiger), si se gatesc 2–3 minute, pana ce isi schimba culoarea din gri-albastrui in roz. Se adauga 3 linguri frunze de coriandru proaspete, tocate, si se amesteca bine. Se presara foi de salata cos taiate fasiute pe 8 felii prajite de paine cu susan, apoi se aranjeaza deasupra mixtura de rosii cu ghimbir si creveti. Se servesc imediat.

Avantaje:

• Laptii sunt o sursa bogata de vitamine A, E, B1 si biotina din grupul de vitamine B, ca si una buna de vitamine C si D. Au si un continut scazut de grasimi saturate, asa ca merita sa fie mancati des. Heringii sunt plini de lapti inainte de reproducere, la sfarsitul verii si inceputul toamnei, perioada cea mai potrivita ca sa va bucurati de aceasta reteta.
• Painea graham contine cantitati importante de vitamne, minerale si fibre. Este facuta cu faina de malt si boabe de grau adaugate. Utilizarea de felii groase in locul celor subtiri este o modalitate simpla de a mari aportul de carbohidrati cu amidon.
</p>
Vote it up
267
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza