Pâine cu urdă și verdețuri

Aceste bruschette de inspirație italiană reprezintă gustarea ideală la birou
 

 

Timp de preparare și gătit: circa 25 de minute

Porții: 4

 

Ingrediente

8 felii de pâine baghetă (sau orice pâine), de 1 cm grosime (300 g în total)

250 g urdă dulce

55 g măsline verzi fără sâmburi, tocate

3 linguri mentă proaspată tocată

150 g ardei antipasto bine scurși, tocați mare

sare și piper

frunze proaspete de mentă, pentru ornat

Salata de frunze și struguri:

2 linguri ulei de măsline extravirgin

1 linguriță suc de lămâie

170 g frunze de salată amestecate: de exemplu, de spanac, lăptucă, rucola

1/2 castravete tăiat felii

225 g struguri roșii sau verzi fără sâmburi

 

Preparare

1. Mai întâi se face sosul pentru salată. Într-un castron de salată se pun uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper după gust și se amestecă. Se lasă castronul deoparte.

2. Se încinge o tigaie grill din fontă la foc potrivit. Se pun în ea câte felii de pâine încap într-un singur strat și se prăjesc circa 2 minute sau până când devin crocante la bază și se văd puțin dungile de la grătar. Se întorc și se prăjesc și pe cealaltă parte. Se scot din tigaie. În același fel se prăjesc și restul de felii.

3. Se pune urda într-un castron și se adaugă măslinele și menta tocată. Se pun sare și piper după gust. Se amestecă bine.

4. Pe fiecare felie de pâine se pun câteva bucăți de ardei. Deasupra se pune amestecul de brânză și se ornează cu frunze de mentă.

5. Se amesteca rapid sosul în castronul de salata, apoi se adauga frunzele de salata, castravetele taiat felii și strugurii. Se amesteca și se servesc pe felii de pâine prăjită.

Avantaje

• Rețeta originală folosește ricotta, o brânză italienească foarte similară cu urda, făcută din zerul rămas de la prepararea altor brânzeturi. Din punct de vedere al conținutului de substanțe nutritive, seamănă cu fromage frais, deși are un conținut mai ridicat de proteine și calciu.

• Uleiul de măsline este bogat în grăsime mononesaturată, despre care se crede că ajută la scăderea colesterolului.

Vote it up
109
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza