Pachetele won ton cu creveti

Gustoasele pachetele won ton sunt un prim fel ideal pentru o masa cu iz oriental. Se gasesc in magazinele cu specific chinezesc

 

Timp gatire: 30 de minute
La foc: 5 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 79
Glucide 7 g
Proteine 10 g
Grasimi 1 g (fara grasimi saturate)

Ingrediente:

200 g creveti cruzi, fara cap
1/2 lingura muguri de bambus tocati marunt
1 catel de usturoi, zdrobit
1/2 lingura ghimbir tocat marunt
1 lingura vin de orez sau sherry sec
1 lingura sos de soia
3 cepe verzi, tocate marunt
24 foi pentru pachetele won ton
Putin ulei pentru uns, optional
Garnitura: sos de ardei iute si de soia, gata preparate.

Preparare:

1. Se curata crevetii, apoi se cresteaza cu un cutit ascutit pe spate, pentru a scoate tubul digestiv. Crevetii se clatesc si se zvanta cu un servetel de bucatarie. Se toaca marunt, fie cu un cutit ascutit, fie cu un blender.

2. Se amesteca crevetii cu mugurii de bambus, usturoiul, ghimbirul, vinul de orez sau sherry, sosul de soia si ceapa verde.

3. Se intind concomitent cate 6 foi pentru pachetele won ton pe o suprafata uscata. Se pune cate o lingura de umplutura in centrul fiecarei foi, apoi se ung cu apa doua margini adiacente ale fiecarei foi. Se impacheteaza astfel incat sa iasa un triunghi, si se preseaza marginile. Apoi se preseaza colturile pentru a "sigila" pachetul. Se repeta cu celelalte pachetele.

4. Daca se foloseste un vas pentru fiert la abur, din inox si nu din bambus, acesta se unge cu putin ulei. Se aranjeaza pachetelele pe un singur strat in sita si se lasa sa fiarba la abur timp de 5 minute. Daca nu incap toate cele 24 de pachetele, atunci se fac in serii.

5. Se servesc caldute cu sos de ardei iute si sos de soia, servite separat.

Sfat: Vinul de orez si pachetelele won ton se gasesc in magazinele cu specific chinezesc. Daca pachetelele au fost congelate si apoi decongelate, este bine sa le folositi pe toate odata pentru ca se usuca foarte repede.

Vote it up
194
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza