Pachetele cu naut si feta

Crocante si rumenite, aceste pachetele umplute cu naut, cartofi si branza sunt un fel principal cu adevarat satios
 
Alatura-le unei salate de rosii, sau mixte, si vei avea o masa completa. Servite reci, sunt un excelent adaos pentru un pranz la pachet sau pentru un picnic.

Se obtin 4 portii (8 pachetele)
Timp de preparare: 25 de minute
Timp de gatit: 20-25 de minute

Ingrediente:

200 g cartofi curatati si taiati cubulete de 1 cm
5 linguri ulei de masline extra virgin
6 salote tocate marunt
1 1/2 lingurita seminte de coriandru macinate
1 1/2 lingurita seminte de chimen macinate
2 cutii naut, circa 410 g fiecare, scurs si spalat
45 g branza feta maruntita
45 g stafide sultanas
1 ardei iute, mic si rosu, curatat de seminte si tocat
3 linguri chives rupte bucatele
15 foi de placinta, circa 30 x 18 cm, 280 g in total
1 lingurita seminte de susan
sare si piper

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. Se pun cartofii intr-o oala cu apa clocotita si se fierb incet 5 minute. Se scurg bine si se lasa deoparte.


Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, se adauga salotele si se calesc incet, timp de 2-3 minute, sau pana cand se moaie. Se adauga coriandrul si chimenul si se calesc inca 30 de secunde.

Se ia tigaia de pe foc si se adauga nautul, cartofii, feta, stafidele, ardeiul iute si chives. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se amesteca bine.

Se intinde o foaie de placinta pe suprafata de lucru si se unge cu putin din uleiul ramas. Se pune deasupra ei o a doua foaie, care se unge de asemenea cu putin ulei. Se pune peste foi, cu o lingura, aproximativ o optime din umplutura cu naut, asezand-o la circa 2,5 cm de marginea lor. Se pliaza partile laterale peste umplutura, apoi coltul cel mai apropiat si de ruleaza ca sa se obtina un pachetel. Se repeta operatia cu restul de foi, umpland 8 pachetele in total.

Se pun pachetelele pe o tava de copt unsa cu uleiul ramas si se presara cu seminte de susan. Se da tava la cuptor 20-25 de minute, sau pana ce pachetelele incep sa se rumeneasca si se fac crocante. Se servesc fierbinti sau calde.

Cateva idei:


• Pentru a prepara pachetele cu naut si curry, adaugati 2 lingurite de pasta de curry impreuna cu condimentele, la pasul 2. Daca preferati o umplutura mai picanta, folositi semintele de la ardeiul iute.
• Ca sa preparati pachetele cu fasole, folositi 2 cutii de fasole grasa, circa 410 g fiecare, scursa si spalata, si amestecati-o cu cartofi, 4 cepe verzi tocate marunt, 45 g branza Cheshire faramitata si 4 linguri de chutney de mere. Asezonati cu sare si piper, apoi infasurati pachetelele exact ca in reteta principala.

Avantaje:


• Foile de placinta nu contin grasime; doar ceea ce adaugati cand ungeti foile cu ulei. Folosind ulei de masline in loc de unt topit reduceti cantitatea de grasimi saturate.
• Ca si alte boabe, nautul este o importanta sursa de proteine pentru cei ce urmeaza o dieta vegetariana. Combinand nautul cu produse lactate, cum ar fi branza, puteti prepara o masa hranitoare si echilibrata.
• Branza feta, preparata in mod traditional din lapte de oaie, este umeda si sfaramicioasa. Are continut mare de sare si grasimi saturate, dar are un gust picant atat de bun incat, in cantitate mica, poate fi adaugata in orice reteta.
 
Vote it up
173
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza