Pachetele cu merluciu

E simplu: se asaza o felie de peste pe un pat de verdeturi, se asezoneaza cu ierburi aromatice, apoi se strange intr-un pachetel
 
<p>
E un preparat sanatos, caci nu se pierd nutrientii solubili in apa.

Portii 4

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gatit: 10 minute
 
Ingrediente:
 
280 g amestec de frunze asiatice, ca pak choy si varza chinezeasca, tocate
4 bucati de merluciu, circa 140 g fiecare
coaja rasa si zeama de la 1/2 portocala mica
3 linguri de busuioc proaspat, tocat
2 catei de usturoi, tocati marunt
120 ml vin alb sec
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1/2 bulb de fenicul, mediu, feliat subtire
1 morcov, taiat fasii subtiri
Pilaf de bulgur cu verdeturi
200 g bulgur
1 lingura de ulei de masline extravirgin
zeama de la 1/2 lamaie
1 catel de usturoi, tocat marunt
2 linguri de busuioc proaspat, tocat
2 linguri de coriandru proaspat, tocat
3 cepe verzi, feliate
sare si piper

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 240 de grade. Se taie 4 patrate dintr-o folie de aluminiu, sau hartie de pergament, cu dimensiunea de 30 cm. Se aranjeaza in mijlocul fiecaruia cate un sfert din frunzele asiatice. Se pune deasupra cate o bucata de peste si se presara coaja rasa si zeama de portocala, busuiocul, usturoiul, vinul alb, uleiul de masline, feniculul, morcovul, sare si piper. Se impatureste folia astfel incat sa formeze un pachetel, lasand putin aer in interior, ca ingredientele sa se poata gati in abur; se strang bine marginile foliei. Se asaza pachetelele pe o tava de copt. Se lasa deoparte.

Se pune bulgurul in 900 ml apa, intr-o oala mare, si se da in clocot. Se reduce flacara la mediu-mic, se acopera oala si se fierbe bulgurul 12-15 minute, pana ce devine fraged. Se scurge, daca este necesar.
Cat timp se gateste bulgurul, se pun pachetelele in cuptor si se coc circa 10 minute. Se deschide unul dintre ele, ca sa se verifice daca pestele s-a facut.
Se afaneaza bulgurul cu furculita si se combina cu uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, busuiocul, coriandrul si ceapa verde. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Alaturi de un bol cu bulgur, i se serveste fiecarei persoane cate un pachetel de peste, pe care il va desface la masa.

Cateva idei:

• In loc de merluciu, puteti folosi cod.
• Inlocuiti vinul alb cu zeama de portocala.
• Pentru pachetele cu somon, repartizati 4 rosii mari, feliate, in 4 patrate de folie sau pergament, apoi asezati deasupra 4 fileuri de somon (circa 140 g fiecare). Presarati pe ele 2 catei de usturoi, tocati marunt, 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat, 4 cepe verzi, feliate, 3 linguri de coriandru proaspat, tocat, 1/2 lingurita de chimion macinat si 2 linguri de zeama de lamaie. Infasurati pachetelele, apoi coaceti-le 10 minute; serviti-le cu pilaful de bulgur si verdeturi.

Avantaje:

• Ca si alti pesti, merluciul constituie o sursa excelenta de fosfor, care, alaturi de calciu, este necesar pentru sanatatea oaselor si a danturii.
• Bulgurul se obtine din boabe intregi de grau. Este o sursa buna de carbohidrati cu amidon, fibre si vitamine din grupul B, deoarece contine si invelisurile grauntelor, pline de substante nutritive.
• Pak choy este o varietate de varza chinezeasca, un membru din Orient al familiei Brassica. Acest sortiment are un continut de nutrienti similar cu cel al verzei obisnuite, fiind bogat in folati si beta-caroten.
 
Pentru mai multe retete intra pe www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
165
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza