Pachețele de pește cu sos de rodie

Pentru o masă echilibrată, servește-le cu o porție de cușcuș și o salată de crudități
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1 cană (250 ml) suc de rodie proaspăt sau îmbuteliat

1/4 cană (90 g) miere

4 fileuri de pește cu carnea fermă (somon, ton sau păstrăv roșu)

1/2 ceapă roșie mică, tocată foarte mărunt

1 cățel mic de usturoi, pisat

1 lingură de busuioc proaspăt, tocat

1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat

1 lingură de coriandru proaspăt, tocat

 

PREPARARE 20 minute

GĂTIT 20 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 122 kJ, 268 kcal, 31 g proteine, 3 g grăsimi (1 g grăsimi saturate), 29 g carbohidrați (28 g zahăr), < 1 g fibre, 138 mg sodium

 

Preparatul combină grăsimile sănătoase din pește cu puternicii antioxidanți din rodie, ceapă, usturoi și ierburile aromate.

 

1 Încinge cuptorul la 200°C. Turnând sucul de rodie și mierea într-o crăticioară, dă-le în clocot, apoi micșorează flacăra și fierbe molcom 8-10 minute, până ce amestecul capătă consistența unui sirop. Lasă-l să se răcească.

2 Între timp, taie patru cercuri de folie de aluminiu, cu diametrul de 40 cm, și patru cercuri identice de hârtie de pergament. Pune câte un cerc de hârtie peste unul de folie. Așază câte 1 file de pește în centrul fiecărui astfel de aranjament. Îndoaie dedesubt capetele subțiri ale fileului, apoi strânge și pliază marginile hârtiei și ale foliei, astfel încât peștele să fie bine închis înăuntru. Aranjează pachețelele pe o tavă și coace-le 12-15 minute sau până când se umflă.

3 Între timp, amestecă într-un castron siropul de rodie, ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul și coriandrul.

4 Scoate pachețelele pe farfurii individuale. Desfă-le cu grijă și toarnă peste fileuri dressingul de rodie.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Pentru a prepara suc proaspăt de rodie, pune semințele într-un blender și procesează-le. Strecoară sucul înainte de a-l folosi. Dintr-o rodie de mărime mijlocie se obțin circa 100 ml suc. Dacă vrei să economisești timp, cumpără suc de rodie îmbuteliat.

Vote it up
72
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza