Păstrează o dantură frumoasă

Câteva sfaturi ușor de urmat, pentru un zâmbet frumos
 

Dinții nu ne ajută doar să vorbim și să mestecăm, ci joacă un rol important în înfățișarea noastră. Cu toate că aspectul estetic contează, cel mai mult ar trebui să ne preocupe sănătatea dinților și a gingiilor. Cercetătorii au descoperit o legătură între infecția periodontală (gingivită sau inflamația gingiilor) și creșterea riscului de probleme cardiace.

 

Respectă regulile. Spală-te pe dinți de două ori pe zi, folosește ața dentară cel puțin o dată pe zi și mergi la dentist pentru detartraj o dată la șase luni.

Spală-te pe muzică. Pentru a îndepărta toată placa plină de bacterii din gură, spălatul pe dinți trebuie să dureze cel puțin 2 minute. Găsește o melodie care durează în jur de 2 minute și fredoneaz-o în timp ce te speli pe dinți.

Ține periuța de dinți ca pe un creion. Periuța ta arată de parcă ai fi spălat cu ea mașina? În cazul acesta, probabil că apeși prea tare. Perierea cu forță a dinților nu este cea mai bună metodă de îndepărtare a plăcii. E preferabil să ții periuța la un unghi de 45 de grade față de gingii și să o deplasezi ușor printr-o mișcare circulară, nu înainte și înapoi. Pentru a te asigura că nu apeși exagerat, ține periuța ca pe un creion.

Înlocuiește des periuța. Schimbă periuța de dinți sau capul periuței electrice cel puțin o dată la două-trei luni. Altminteri nu faci decât să transferi bacteriile înapoi în gură la fiecare spălare.

Folosește apă de gură fără alcool. Majoritatea apelor de gură conțin prea mult alcool, care poate usca țesuturile bucale, făcându-le mai vulnerabile la bacterii. Unele studii chiar sugerează existența unei legături între apele de gură cu alcool și riscul crescut de cancer oral.

 

Sursa: cartea „Cele mai bune 1001 sfaturi pentru sănătatea ta“, editura Reader’s Digest

 

Vote it up
205
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza