Oua umplute in salata

Golurile din jumatatile de oua fierte tari sunt locuri perfecte pentru o umplutura gustoasa
 
 
<p>
Timp de preparare si fierbere: 25 de minute
Portii 4

Ingrediente:

8 oua, la temperatura camerei
2 linguri maioneza
2 linguri iaurt simplu degresat
1 lingurita praf de mustar
100 g morcov ras marunt
2 linguri chives proaspete tocate

Sos de tarhon:

2 linguri ulei de masline extravirgin
2 lingurite otet cu tarhon
1/2 lingurita mustar de Dijon
sare si piper

Salata portocalie si verde:

1 morcov
1 bulb mic de fenicul
2 dovlecei
85 g salata-mielului (fetica)

Preparare:

Mai intai se fierb ouale tari. Se pun intr-o cratita mare, se acopera cu apa calduta si se pun la fiert. Cand clocotesc, se face focul mic si se fierb 7 minute. Se scot ouale cu o spumiera si se pun intr-un castron cu apa rece la racit.

Intre timp, se face sosul. Intr-un borcan cu capac filetat, se pun uleiul de masline, otetul, mustarul, sare si piper dupa gust. Se scutura bine si se lasa deoparte.
Se curata ouale si se taie fiecare in doua pe lungime. Galbenusurile se scot cu o lingurita intr-un castron. Albusurile se lasa deoparte.

Peste galbenusuri se pun maioneza, iaurtul, praful de mustar, morcovul ras si jumatate din chives si se amesteca. Se pun sare si piper dupa gust. Cu o lingurita, se ia umplutura cu galbenusuri si se pune in jumatatile de albusuri, aranjand-o in mod placut.

Cu un cutit de curatat legume, se taie pe lungime fasii subtiri de morcov, fenicul si dovlecel. Fasiile de legume se pun intr-un castron, impreuna cu salata-mielului. Se agita din nou sosul, apoi se toarna peste salata si se amesteca.

Se imparte salata pe 4 farfurii si peste fiecare se pun 4 jumatati de oua umplute. Se presara ouale cu restul de chives si se servesc.

Alte idei:

• Pentru o umplutura cu gust de curry, se amesteca galbenusurile cu 4 linguri de branza moale degresata, 1 1/2 lingurita pasta de curry, 2 fire de ceapa verde tocate marunt si morcovul ras.
• La umplutura se adauga 3–4 ridichi tocate marunt.

Avantaje:

• Ouale au avut adesea o reputatie proasta din cauza continutului lor de colesterol. De fapt, pentru majoritatea oamenilor, consu-mul de oua si alte alimente bogate in colesterol are un efect negativ redus asupra nivelurilor de colesterol din sange.
• Prepararea legumelor chiar inainte de utilizare reduce la minimum pierderea de vitamine.
• Prin amestecarea maionezei cu iaurt se poate reduce continutul de grasimi si calorii al unui preparat ca acesta.
</p>

Vote it up
222
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza