Oua de prepelita cu sparanghel

Peste sparanghelul verde, fiert la aburi, se pun oua de prepelita fierte, apoi aschii de parmezan si andive crocante
 
 
<p>Timp de preparare si gatit: circa 25 de minute
Portii 4

Ingrediente

125 g salata-mielului
2 andive, circa 170 g in total
15 g chives proaspete tocate
750 g sparanghel
1 lingurita otet
12 oua de prepelita
50 g parmezan taiat aschiute subtiri
Vinegreta de mustar
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 lingurite otet din vin rosu
1 catel de usturoi zdrobit
1/2 lingurita mustar cu boabe intregi
sare si piper

Preparare

Se desfac frunzele de la o legatura mare de salata-mielului si se pun intr-un castron. Se taie felii subtiri andivele, pe diagonala, aruncand ultima bucata de 1 cm de la baza. Se pun peste salata mielului, impreuna cu chives, si se amesteca. Se lasa deoparte.
Toate ingredientele pentru sos se pun intr-un borcan cu capac filetat si se adauga sare si piper dupa gust. Se scutura borcanul ca sa se amestece.
Se pune sparanghelul la aburi circa 4 minute sau pana devine fraged. Alternativ, se fierbe sparanghelul 3–4 mi-nute intr-o cratita mare cu apa care fierbe incet. Pentru a-l incerca, se inteapa partea mai groasa a tijei cu un cutit ascutit, subtire. Daca se fierbe in apa, se scoate sparanghelul cu atentie, cu o spumiera si se scurge bine pe hartie de bucatarie.
Cat se fierbe sparanghelul, se umple pe jumatate o tigaie cu apa si se pune la fiert. Cand clocoteste, se adauga otetul si se face focul mic sa fiarba incet. Se sparg 4 oua de prepelita cu grija, unul cate unul, si se pun in apa. Se fierb 1 minut sau pana se incheaga galbenusurile. Se scot ouale fierte din apa cu o spumiera si se scurg pe servet de hartie.
Se tin calde cat timp se fierb si restul de oua.
Se toarna sosul peste salata si se amesteca. Se intinde salata pe un platou mare. Se pune sparanghelul peste salata si ouale fierte fara coaja deasupra. Se presara cu aschiute de parmezan si putin piper. Se servesc imediat.

Avantaje
• Desi sunt mai mici decat ouale de gaina, ouale de prepelita au un continut de substante nutritive foarte asemanator cu acestea. Ca urmare, contin cantitati utile de proteine, plus vitaminele A, E, B2, B12 si niacina.
• Sparanghelul este o sursa buna de multe vitamine B, inclusiv folati, importanti in primele etape ale sarcinii, pentru prevenirea defectelor congenitale cum este spina bifida.
• Parmezanul are un continut mai mare de vitamina B12 decat celelalte branzeturi. Aceasta vitamina este importanta pentru formarea celulelor rosii ale sangelui si ajuta la mentinerea unui sistem nervos sanatos.

Cateva idei
• Folositi rucola in loc de andive.
• Pentru oua de prepelita cu cartofi noi si spanac, se fierb 500 g cartofi noi curatati, in apa clocotita, circa 15 minute. Se scurg si se taie in doua. Cand s-au fiert cartofii, se pun la grill 4 felii subtiri de bacon slab pana se fac crocante, apoi se scurg pe hartie de bucatarie si se fara-miteaza. Se amesteca sunca si cartofii calzi cu 300 g frunze fragede de spanac si 1 ceapa rosie mica tocata marunt. Se tin la cald. Se fierb fara coaja 12 oua de prepelita, ca in reteta prin-cipala. Se pun ouale peste salata de spanac si cartofi, se presara putin piper deasupra si se servesc imediat.</p>

Vote it up
237
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza