Ouă cu linte și mazăre

Condimentele pot transforma unele ingrediente banale, de zi cu zi, în ceva special.
 

Porții 4

1 lingură de ulei de floarea-soarelui

1 ceapă, tocată

2 căței de usturoi, tocați

2,5 cm bucată de rădăcină de ghimbir, descojită și tocată mărunt

2 linguri de garam masala

1 lingură de pastă de roșii

450 g broccoli sau conopidă, sau din ambele, rupte în inflorescențe mici

450 ml supă simplă de legume, preferabil preparată în casă (vezi pagina 28)

55 g linte roșie, spălată

6 ouă

225 g mazăre congelată

3 linguri de coriandru proaspăt, tocat

coaja rasă de la 1 limetă (opțional)

sare și piper

Pentru ornat

feliuțe de limetă

frunze de coriandru proaspăt

 

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătit: 20 de minute 

1.Se încinge uleiul într-o cratiță și se prăjesc, timp de 3 minute, ceapa, usturoiul și ghimbirul. Se adaugă garam masala și pasta de roșii. Se gătesc 1 minut; se încorporează broccoli, sau conopida, și se asezonează după gust. Apoi se toarnă în cratiță zeama de supă și se dă în clocot. Se adaugă lintea, se acoperă cratița, se micșorează flacăra și se fierb ingredientele 15 minute, amestecând ocazional.

2. Între timp, se pun ouăle într-o crăticioară cu apă rece, se dau în clocot și se fierb încet timp de 6 minute. Se scurg și se spală sub un jet de apă rece, apoi se descojesc cu grijă (nefiind încă foarte tari).

3. Se adaugă ouăle întregi și mazărea la mixtura de linte și se amestecă cu grijă. Se aduce din nou la punctul de fierbere, apoi se acoperă cratița și ține pe foc 5 minute. Mazărea ar trebui să fie pătrunsă, iar sosul picant, îngroșat cu lintea moale.

4. Se scot ouăle cu o lingură și se taie în două. Se împarte mixtura picantă de legume pe 4 farfurii. Se amestecă separat coriandrul tocat cu coaja rasă de limetă, apoi se presară peste legume. Deasupra, pe fiecare farfurie, se așază câte 3 jumătăți de ou. Se ornează cu felii de limetă și frunzulițe de coriandru și se servește imediat.

Vote it up
188
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza