Ouă cu ciuperci și șuncă

Această omletă nu se coace în tigaie, ci la cuptor, în forme
 

Ingrediente pentru 4 porții sau 4 vase termorezistente

1 linguriță unt, plus încă puțin pentru ungerea formelor

1 linguriță ulei de floarea-soarelui

1 felie de șuncă fiartă (aproximativ 30 g), tăiată mărunt

4 ciuperci, tocate

4 linguri mazăre (congelată)

1 ceapă mică, tocată mărunt

sare

piper negru

4 ouă

apă minerală carbogazoasă

30 g brânză Gouda sau Gruyere, tăiată mărunt

4 felii pâine integrală sau pâine de secară

1 lingură arpagic tocat

boia de ardei dulce

 

1. Vasele termorezistente se ung bine cu unt. Se încălzește cuptorul la 180°C (gaze 2-3).

2. Se încălzesc untul și uleiul într-o tigaie până când untul se topește. Apoi se adaugă și se amestecă bine șunca, mazărea, ciupercile și ceapa. Totul se fierbe până când se evaporă lichidul. Se condimentează cu sare și piper. Se împarte în mod egal în formele termorezistente amestecul de șuncă și legume.

3. Se bat ouăle cu un tel, se adaugă un pic de sare, piper și un strop de apă minerală. Se amestecă brânza cu o lingură de lemn. Se toarnă amestecul de ou peste cel de șuncă și legume din vasele termorezistente.

4. Formele se așază într-un vas termorezistent mai mare și se toarnă apă fierbinte, până când micile forme se află pe jumătate în apă. Se pune în cuptor și se lasă aproximativ 15 minute.

5. Se taie pâinea prăjită pe diagonală, în triunghiuri. Se scot formele din cuptor. Se presară cu arpagic și boia de ardei. Se servește cu pâine.

Vote it up
84
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza