Orzotto cu mazare

O mancare cu arpacas foarte neobisnuita, preparata cu parmezan si vin alb sau sherry. Se serveste ca garnitura la peste sau ca fel vegetarian.

 

<p>Timp preparare: 10 minute
La foc: 1 ora
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 193
Glucide 32 g
Proteine 7 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

850 ml bulion de legume
2 lingurite ulei de masline
50 g ceapa, taiata fin
125 g arpacas
50 ml vin alb sau sherry
150 g mazare decongelata
2 linguri parmezan proaspat ras
Sare si piper negru

Preparare

1. Se pune o oala cu apa la fiert. Se incalzeste bulionul intr-o oala mica pana la punctul de fierbere. Intre timp se incinge, intr-o cratita mai mare, uleiul de masline, se adauga ceapa si se caleste la foc potrivit 5 minute, amestecand des, pana se inmoaie.
2. Se adauga arpacasul si se amesteca continuu 1-2 minute, pana cand arpacasul este bine calit. Se mareste flacara, se adauga vin sau sherry in tigaie si se fierbe la foc mic pana cand arpacasul a absorbit tot lichidul.
3. Se adauga un polonic de bulion fierbinte peste arpacas, amestecand continuu pana cand bulionul este absorbit. Se adauga in continuare cate un polonic de bulion, amestecand, iar spre sfarsit, se pune jumatate din cantitatea de mazare. Se amesteca des pana cand bulionul a fost absorbit, iar arpacasul este fiert al dente. Dureaza 35-45 de minute.
4. Intre timp se pune restul de mazare intr-un castron si se toarna 100 ml apa clocotita pe deasupra ele. Se lasa sa stea 1-2 minute, apoi se piureaza impreuna cu zeama folosind un blender sau un mixer.
5. Se inglobeaza piureul de mazare si parmezanul in arpacas chiar inainte de a se servi si se reincalzeste. Se adauga sare si piper dupa gust.

Sfat: Pregatita cu arpacas, mancarea va fi mai tare si mai granulata decat orice risotto, pentru ca orezul contine mai mult amidon</p>

Vote it up
122
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza