Orez verde mexican

Un bufet vegetarian bazat pe arome mexicane puternice ii va multumi si pe carnivori.
<p>Preparare: 15 minute
La foc: 30 de minute

Ingrediente

125 g spanac, decongelat
7-8 cepe verzi
1 lingurita ulei de floarea-soarelui
4 catei de usturoi, taiati fin
2-3 linguri marar proaspat, maruntit sau 1 lingura de marar uscat
400 g orez alb cu bobul lung
2 linguri zeama de lamaie
Sare si piper negru

Preparare

1. Se stoarce bine spanacul si se toaca marunt. Se toaca ceapa verde, inclusiv frunzele.
2. Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu fund gros. Se rumeneste usturoiul
30 de secunde, apoi se adauga ceapa verde si se caleste totul inca 1 minut. Se adauga spanacul si mararul si se mai caleste totul inca 1 minut.
3. Se adauga orezul in cratita si se caleste inca 1 minut, apoi se toarna 650 ml apa, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Se da in clocot, apoi se acopera si se fierbe la foc mic 20 de minute, sau pana cand toata apa a fost absorbita. Se serveste cald.</p>

Vote it up
96
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza