Orez cu lapte și fructe

Un preparat dulce, care poate fi combinat cu orice fel de fructe
 

Articole similare

Ingrediente pentru 4 porții

1 lămâie

120 g orez natur cu bob rotund

1-2 linguri zahăr (sau zahăr brun)

750 ml lapte

1 praf sare

400 g fructe asortate (căpșune, piersici și caise)

125 ml suc de fructe de culoare deschisă (de exemplu, suc de mere sau de portocale)

150 g frișcă

 

1. Se spală lămâia, se șterge și se rade aproximativ 1 linguriță de coajă de lămâie. Se pun la fiert orezul, laptele, zahărul, sarea și coaja de lămâie; se acoperă și se lasă să fiarbă la foc slab cam 40 de minute. Se lasă să se răcească.

2. Se spală fructele sau se descojesc, apoi se mărunțesc. Se amestecă orezul cu lapte împreună cu fructele și sucul de fructe. Se bate frișca și se înglobează. Se servește imediat, ca să fie pufos și cremos.

 

Variantă: Orezul cu lapte se poate servi și cu fructe din conservă – de exemplu, cireșe sau ananas. Se scurg fructele,  se strânge sucul. Se taie fructele în bucăți mici și se amestecă în orez, împreună cu o parte a sucului.

Vote it up
100
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza