Orez cu cardamom

Cardamonul aromat imbogateste acest fel de mancare simplu, dar deosebit
 
<p>Preparare: 10 minute
La foc: 15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 251
Glucide 45 g
Proteine 4 g
Grasimi 6 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

225 g orez basmati
2 linguri ulei de floarea-soarelui
6 teci de cardamon verde, despicate
1 lingurita cumin negru
Sare

Preparare

1. Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 de minute. Apoi se scurge si se lasa deoparte in sita.
2. Se pune o oala cu apa la fiert. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc potrivit. Cand uleiul este incins, dar nu fumega, se micsoreaza flacara la minim, se adauga cardamonul si semintele de cumin si se calesc 1 minut.
3. Se adauga orezul scurs peste condimente, se mareste flacara la mediu si se caleste inca 2-3 minute. Se potriveste de sare.
4. Se toarna 475 ml de apa clocotita din oala. Se fierbe orezul si apoi se lasa sa se odihneasca pentru ca boabele de orez sa ramana rasfirate: se ia cratita de pe foc si se lasa 8-10 minute.
5. Se rasfira usor orezul cu o furculita si se serveste.</p>

Vote it up
197
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza