Orez cu arome

Un amestec multicolor de orez si condimente care constituie o garnitura perfecta pentru orice fel de tocanita
 
<p>Preparare: 10 minute, plus 30 de minute pentru inmuiere si 8-10 minute de repaus
La foc: 15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 251
Glucide 45 g
Proteine 4 g
Grasimi 6 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

225 g orez basmati
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1/2 lingurita seminte de mustar negru
1 ardei iute rosu uscat, curatat de seminte si tocat
1/2 lingurita curcuma
Coaja rasa fin de la 1 lamaie verde
1 lingura coriandru proaspat, maruntit
Sare

Preparare

1. Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 de minute. Apoi se scurge si se lasa deoparte in sita.
2. Se pune o oala cu apa la fiert. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Dupa ce s-a incins uleiul, se adauga boabele de mustar si in momentul in care incep sa sara, se adauga ardei iute si se lasa sa se innegreasca.
3. Se adauga orezul si curcuma, se micsoreaza flacara si se calesc 2-3 minute.
4. Se adauga coaja rasa de lamaie verde, coriandru si se potriveste de sare, apoi se adauga 475 ml de apa clocotita. Se fierbe orezul, apoi se lasa sa se odihneasca conform Pasului 5 de la reteta de Pilaf simplu.
5. Se rasfira usor orezul cu o furculita si se serveste.</p>

Vote it up
139
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza