Opt rețete pentru un ten mai tânăr

Tratamente la îndemână pentru tinerețea și frumusețea pielii
 

Articole similare

Indiferent dacă ai pielea grasă, uscată sau mixtă, iată câteva idei simple de preparare a unor produse eficiente pentru îngrijire:

 

1. Răsfață-te cu lapte

Dacă o zonă a pielii este foarte uscată sau iritată, înmoaie un prosop în lapte rece și așază-l pe zona respectivă. Lasă-l cinci minute, apoi clătește ușor.

 

2. Obține un aspect luminos

Amestecă 60 ml smântână, ½ linguriță ulei de măsline, 2 linguri de avocado bine copt și zdrobit și o linguriță de flori de gălbenele. Aplică amestecul pe piele, timp de cinci minute.

 

3. Mască de față purificatoare

Amestecă o lingură de iaurt simplu cu câteva picături de ulei de susan. Aplică masca pe față, evitând zona ochilor. Las-o timp de 15 minute.

 

4. Hidratează pielea uscată

Zdrobește o banană și amestec-o cu puțină miere. Aplică masca pe față, evitând zona ochilor. Las-o 15 minute, apoi îndepărteaz-o prin clătire.

 

5. Tonic pentru pielea grasă

Adaugă o lingură de frunze de mentă, coada-șoricelului, salvie sau isop într-o cană cu apă clocotită. Las-o la infuzat 30 de minute, strecoară lichidul și tamponează-ți fața cu el.

 

6. Loțiune împotriva ridurilor

Adaugă în loțiunea tonică o linguriță de ulei de sâmburi de struguri. Are rolul unui ser antiîmbătrânire.

 

7. Curăță porii

Zdrobește un mango (curățat de coajă), până obții o pastă moale. Aplic-o pe piele și las-o câteva minute.

 

8. Exfoliant din ovăz

Macină 40 g de fulgi de ovăz. Amestecă-i cu 45 g semințe măci­nate de floarea-soarelui, ½ linguriță de frunze de mentă și 4 lingurițe de migdale măcinate. Combină 2 lingurițe din acest amestec cu puțină smântână grasă. Exfoliază cu el pielea de pe față și gât.

 

Sursa: Reader’s Digest – “Cele mai bune 1001 sfaturi pentru sănătatea ta”

Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza