Omleta umpluta thailandeza

Ouale se combina cu malai pentru a le putea infasura in jurul unei umpluturi picante de legume prajite si taitei de orez
 
<p>Timp de preparare si gatit: 30 de minute
Portii: 4

Ingrediente

4 lingurite faina de porumb
8 oua
1/4–1/2 lingurita ardei chilli zdrobiti
2 linguri ulei de floarea-soarelui
125 g taitei subtiri de orez
1 lingurita ulei de susan prajit
115 g ciuperci castanii taiate felii
2 morcovi taiati in batoane de 5 cm
1 adrei gras verde, mic, fara seminte si taiat fasii subtiri
170 g varza alba tocata marunt
2 linguri sos de soia light
2 lingurite otet din vin alb
2 lingurite radacina de ghimbir tocata, conservata in ulei
sare si piper
1 lingura seminte de susan prajite pentru ornat (optional)

Preparare

Intr-un castron, se amesteca faina de porumb cu 3 linguri de apa rece. Se adauga ouale si se amesteca bine. Se adauga ardeiul iute, sare si piper dupa gust.
Se incinge 1 lingurita de ulei de floarea-soarelui intr-o tigaie de teflon cu diametrul de 20 cm, la foc potrivit. Se toarna un sfert din amestecul de oua, inclinand tigaia pentru ca ouale sa se intinda in strat subtire, uniform. Se prajesc 2 minute sau pana se incheaga si se rumenesc pe dedesubt.
Se scoate omleta pe o farfurie. In acelasi fel se mai fac inca 3 omlete, asezandu-le apoi una peste alta, despartite cu hartie impermeabila. Se tin calde.
Cat se fac omletele, se moaie taiteii de orez 4 minute in apa fiarta cat sa-i acopere sau conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg.
Se incing restul de 2 lingurite de ulei de floarea-soarelui cu uleiul de susan prajit intr-un wok sau intr-o tigaie mare. Se adauga ciupercile, morcovii, ardeiul verde si varza si se prajesc la foc iute 4–5 minute sau pana sunt fragede. Se adauga sosul de soia, otetul, ghimbirul si taiteii de orez muiati. Se amesteca incet pana cand sunt toate fierbinti.
Se imparte amestecul de legume si taitei pe fiecare omleta si se pliaza in doua. Se presara cu seminte de susan si se servesc imediat.

O idee
• Pentru o omleta cu salata, se frig la grill 2 felii subtiri de sunca slaba pana devin crocante, apoi se faramiteaza sau se toaca. Se amesteca ouale cu faina de porumb si apa ca in reteta principala, dar nu se mai pune ardei iute. Pentru fiecare omleta se incinge 1 lingurita de ulei de floarea-soarelui intr-o tigaie de teflon cu diametrul de 20 cm, se presara uniform un sfert din bucatile de sunca in tigaie, apoi se toarna un sfert din amestecul de oua. Omletele se prajesc ca in reteta principala, apoi se scot pe farfurii si se lasa sa se raceasca. Se toaca 1/2 dintr-o salata iceberg mica si se amesteca cu 2 tije de telina tocate, 1 ardei gras rosu, fara seminte si taiat felii subtiri si 6 fire de ceapa verde tocate. Se pun sare si piper dupa gust. Se presara jumatate din fiecare omleta cu 2 linguri de humus si se pune deasupra amestecul de salata. Se pliaza omletele in doua si se servesc.

Avantaje
• Taiteii de orez nu contin gluten si ca urmare sunt potriviti pentru persoanele cu boala celiaca, care nu tolereaza alimentele ce contin gluten.
• Varza alba contine substante fitochimice benefice, inclusiv glucozinolati, care au efecte anticancerigene puternice. </p>

 
Vote it up
159
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza