Omleta in stil chinezesc

O gasesti oriunde prospera cultura chineza: combina vegetale chinezesti proaspete cu bucati de carne de curcan si vei avea mai multe proteine
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gatit: circa 10 minute

Ingrediente:

100 g carne de curcan tocata
2 lingurite sos de soia
2 linguri ulei de floarea-soarelui
200 g foi de salata si varza chinezeasca taiate fideluta
100 g germeni de fasole
30 g mazare congelata, decongelata in apa clocotita si apoi scursa
125 g carne afumata de curcan sau pui taiata fasiute subtiri
100 g castane de apa, din cutie, feliate sau taiate in sferturi
2 cepe verzi feliate subtire
2 linguri coriandru proaspat tocat
6 oua
2 catei de usturoi tocati marunt
2 lingurite ghimbir tocat marunt
2 linguri sherry sec

Pentru servit:
1/2 lingurita ulei de susan
1 1/2 lingura sos de fasole chinezesc
1 lingura otet balsamic
cateva picaturi sos de ardei iute chinezesc
frunze proaspete de coriandru, pentru ornat

Preparare:

Se incinge grillul cuptorului. Se combina carnea de curcan tocata cu 1 lingurita din sosul de soia si se amesteca folosind mainile. Se incinge uleiul intr-o cratita mare, de circa 26 cm diametru, se adauga carnea tocata si se gateste, desfacand-o cu o lingura, timp de 3–5 minute sau pana cand se rumeneste putin. Se adauga foile chinezesti, germenii de fasole, mazarea, castanele de apa, ceapa verde si coriandrul si stir-fry 2–3 minute.

Se bat putin ouale impreuna cu usturoi, ghimbir, sherry si restul de sos de soia. Se adauga mixtura in cratita, turnand-o uniform peste vegetale si carne. Se gateste, amestecand incet cu o spatula de lemn si ridicand marginile omletei astfel ca oul nefacut sa curga sub aceasta. Cand omleta s-a inchegat la baza, se pune cratita sub grill si se gateste putin, pana ce ouale s-au intarit la suprafata ei.
Intre timp, se amesteca uleiul de susan, sosul de fasole, otetul balsamic si sosul de ardei iuti.
Se taie omleta felii triunghiulare si se serveste stropita cu mixtura de sos de fasole si ornata cu coriandru.

O idee:

• Pentru o omleta chinezeasca rulata, umpluta cu chiftelute de curcan, folositi 150 g carne de curcan tocata amestecata cu 1 1/2 lingurita sos de soia; modelati 20 de chiftelute. Rumeniti-le 5–6 minute, apoi scoateti-le din tigaie cu o spumiera. Prajiti toate vegetalele in cratita (omiteti carnea afumata de curcan sau pui). Incingeti 1 lingurita ulei de floarea-soarelui intr-o tigaie de omleta, de 18 cm diametru, si turnati in ea un sfert din mixtura de oua. Puneti deasupra un sfert din chiftelute si din vegetalele prajite, apoi rulati pe masura ce ouale se gatesc si se incheaga. Ouale vor avea tendinta de a cadea la fund, caci umplutura este grea iar ouale delicate, dar veti intoarce omleta cu ajutorul unei palete. Preparati astfel 4 omlete. Serviti-le cu sos, ornate cu coriandru tocat.

Avantaje:

• Ouale contin cantitati folositoare de proteine, esentiale pentru sanatate, plus vitamine A, B2, B12, E si niacina.
• Legumele congelate contin adesea mai multa vitamina C decat cele proaspete. De exemplu, mazarea congelata retine, dupa congelare, 60–70% din continutul sau de vitamina C si mentine acest nivel pe toata durata depozitarii.
• Foile chinezesti de salata si varza sunt o sursa buna de vitamine B, mai ales folati, si de vitamina C.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
219
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza