Omleta cu tofu in stil chinezesc

O omleta minunata pentru un pranz usor, la care se pot folosi cartofii noi ramasi de la prepararea altor mancaruri
<p>Timp preparare: 10 minute
Timp gatire: 30-35 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 304
Glucide 9 g
Proteine 26 g
Grasimi 18 g (grasimi saturate 5 g)

Ingrediente

600 g tofu, tare sau moale
3 oua
3-4 cepe verzi, tocate
Sare si piper negru
2 linguri ulei
Pentru sos:
175 ml bulion de legume
2 linguri sos hoisin
2 linguri vin chinezesc de orez sau sherry sec
1 catel de usturoi, zdrobit
150 g mazare, decongelata daca a fost congelata

Preparare

1    Se incalzeste cuptorul la minim pentru ca omleta sa fie tinuta la cald.
2    Se zdrobeste bine branza tofu cu furculita, intr-un castron mare, apoi se amesteca ouale si ceapa verde si se asezoneaza din belsug cu sare si piper.
3    Se incinge 1/2 lingura de ulei intr-o tigaie care nu lipeste. Se adauga in tigaie un sfert din amestecul de tofu pentru a pregati doua omlete deodata, avand grija sa fie bine delimitate. Se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie, intorcandu-le cu grija, pentru ca omletele sunt destul de fragile.
4    Cand sunt gata, omletele se asaza pe un platou termorezistent si se pun in cuptor pentru a sta la cald. Se repeta de trei ori, adaugandu-se ulei in tigaie, daca e nevoie, pentru a pregati in total opt omlete.
5    Dupa ce omletele sunt gata, se adauga bulionul de legume in tigaie si se razuieste zeama caramelizata, apoi se da in clocot. Se toarna deasupra sosul hoisin, vinul chinezesc de orez sau sherry, usturoiul si mazarea si se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 minute pana cand sosul s-a ingrosat putin si aromele s-au intrepatruns. Se potriveste de sare si piper.
6    Se asaza cate doua omlete pe fiecare farfurie, se toarna sosul peste ele si se servesc fierbinti.
Sfat: branza tofu japoneza contine mai mult lichid decat cea chinezeasca, deci este mai moale, ca o crema si se faramiteaza mai usor. Branza tofu japoneza se vinde congelata la magazinele cu produse naturale si in unele supermarketuri. Daca nu gasiti, o puteti inlocui cu branza tofu obisnuita.</p>

Vote it up
155
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza