Omletă din albușuri cu sparanghel

O omletă ușoară, cu o aromă delicată, fără pic de colesterol
 

Ingrediente pentru o porție:

100 g
 sparanghel curățat sau vârfuri de sparanghel

sare și piper negru

4 albușuri

1/2 linguriță ulei de floarea-soarelui

 

Preparare:

1. Se umple un 
vas de fiert la abur cu apă și se pune pe foc, apoi se fierbe sparanghelul până
 se înmoaie. Se scurge și se potrivește gustul cât timp mai este cald.

2. Se bat
 albușurile spuma, dar nu foarte tare, astfel
 încât amestecul să curgă. Nu se adaugă sare pentru că va face ca spuma să nu se
țină.

3. Se 
încălzește uleiul într-o tigaie care nu lipește, înclinând-o până se acoperă 
întreaga suprafață cu ulei. Se toarnă omleta în vas și se prăjește la flacără 
potrivită 2-3 minute.

4. Se trece
 omleta pe o farfurie. Se așază sparanghelul în tigaie, apoi peste el se pune 
omleta. Se mai prăjește încă 2-3 minute, până când partea de jos s-a întărit, 
sparanghelul s-a rumenit, apoi se servește.

 

O porție conține:

Calorii 89

Glucide 2 g

Proteine 14 g

Grăsimi 3 g (fără grăsimi saturate)

 

Timp preparare: 10 minute

La foc: 16 minute

 

Variantă: Dacă nu este sezonul
 sparanghelului, se poate folosi spanac tocat sau broccoli.

 

 

Vote it up
212
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza