Omletă de albușuri cu spanac

Pentru că se folosesc numai albușuri, această omletă cu legume este mai pufoasă
 

Ingrediente pentru 4 porții

3 albușuri

1 linguriță sare

1 linguriță piper negru

2 lingurițe mărar proaspăt, tocat (după gust)

Piper, după gust

60 g frunze de spanac proaspăt, tăiate în fâșii subțiri

1 roșie prunișoară mare, tocată

2 linguri de brânză Cheddar, rasă

unt (pentru uns)

 

1. Într-un castronel se bat albușurile cu 1 linguriță de apă, sare, piper și mărar, până ce spuma începe să se întărească puțin. Pentru umplutură, într-un alt castron mic, se amestecă spanacul, roșiile și brânza.

2. Se unge cu puțin unt o tigaie pentru omletă sau una mai mică, care se încălzește cam 1 minut la foc mediu. Se toarnă în ea amestecul de albușuri și se coace până ce se încheagă la bază. Se ridică marginile omletei cu o spatulă, împingând partea făcută spre centrul tigăii și se lasă să curgă partea fluidă spre margini. Se lasă pe foc până ce s-a închegat aproape total, iar partea de dedesubt s-a rumenit puțin.

3. Umplutura se întinde peste o jumătate din omletă, lăsând o margine de 1,5 cm. Se păstrează pentru ornat 1 lingură din umplutura de spanac. Omleta se pliază în două, având grijă ca o parte din umplutură să se vadă. Se gătește totul încă 2 minute, apoi se așază pe o farfurie și se ornează cu restul spanacului.

Vote it up
244
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza