Omletă cu verdețuri aromate

Omletă simplă și rapidă, cu o umplutură consistentă de smântână
 

Ingrediente pentru o omletă (tigaie cu diametrul de 18 cm)

1 ceapă verde

câte 1 fir de hasmațuchi, pătrunjel și tarhon

câteva tulpini de arpagic

2-3 ouă

sare, piper negru

1-1½ linguri unt

2 linguri smântână

 

1. Se ia ceapa verde și se curăță, se spală, se taie capătul și părțile de culoare verde-închis. Apoi se taie în fâșii fine.

2. Se spală hasmațuchi, pătrunjelul, tarhonul și câteva tulpini de arpagic, apoi se usucă si se toacă mărunt.

3. Se amestecă ouăle cu puțină sare și piper negru, până devin spumoase.

4. Se topește untul în tigaie la foc potrivit. Se crește temperatura, se toarnă amestecul de ou în tigaia fierbinte și se distribuie uniform pe fundul acesteia.

5. Omleta se face în 2-3 minute, până ce partea de jos devine maro-deschis și se încheagă partea de sus.

6. Între timp se încălzește smântâna într-o tigaie și se amestecă cu verdețurile. Împărțiți cu atenție umplutura caldă pe o jumătate din omletă și înveliți-o cu cealaltă jumătate.

7. Serviți imediat sau țineți-o la cald în cuptor, acoperită cu o folie de aluminiu, cât timp pregătiți și celelalte omlete.

Vote it up
273
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza