Omletă cu usturoi și spanac

Un mic-dejun delicios şi foarte hrănitor
 

INDREDIENTE PENTRU 2 PORȚII

3 lingurițe de ulei de măsline extravirgin

2 căței de usturoi, tocați mărunt

350 g spanac, spălat și scurs, curățat de tulpini, cu frunzele tăiate în câte trei bucăți

4 cepe verzi mici sau 2 mari, tocate mărunt

piper negru, proaspăt măcinat

4 ouă

1 linguriță de oregano (măghiran ori busuioc) proaspăt, tocat

2 linguri de parmezan ras

 

PREPARARE 10 minute

GĂTIT 10 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 135 kJ, 271 kcal, 20 g proteine, 20 g grăsimi (5 g grăsimi saturate), 3 g carbohidrați (3 g zahăr), 6 g fibre, 272 mg sodiu

 

Această omletă delicioasă este bogată în proteine, ca și în antioxidanți și minerale, care se găsesc în spanac și usturoi. Vegetalele cu frunze verzi se numără printre alimentele-cheie anti-îmbătrânire, fiind de folos pentru sănătatea pielii, vigoarea inimii și întărirea oaselor. Preparatul de aici oferă realmente o porție completă: tot necesarul zilnic din aceste substanțe nutritive.

 

1 Încinge 1 linguriță de ulei într-o cratiță de mărime mijlocie, la foc mediu-iute. Căleşte usturoiul circa 1 minut. Adaugă spanacul și ceapa verde. Acoperind cratița, găteşte totul 3 minute, amestecând frecvent, până ce spanacul s-a înmuiat și este fraged. Asezonează cu piper. Lasă cratița deoparte, acoperită.

2 Combină într-un castron de mărime potrivită ouăle, oregano și puțin piper; amestecă bine cu un tel. Încinge restul de ulei într-o tigaie pentru omlete, la foc moderat. Toarnă ouăle bătute și amestecă ușor cu o spatulă, până când ouăle încep să se închege. Presară parmezanul și găteşte 3-5 minute sau până ce omleta este prăjită dedesubt și încă ușor umedă deasupra.

3 Așterne spanacul cald pe jumătate din omletă, apoi pliază omleta peste spanac, folosind o spatulă. Taie-o în două și transfer-o pe farfuriile de servit.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Ai grijă să nu găteşti prea mult omleta, căci se va usca. Dacă o laşi puțin nefăcută la suprafață, ea va continua să se închege cât timp este împăturită și servită – astfel, va fi delicioasă și suculentă.

 

Vote it up
145
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza