Omagiu Neil Armstrong

La sfarsitul lui august, s-a stins primul om care a pasit pe Luna. In semn de apreciere, Discovery va difuza povestea lui
 
<p>
In urma cu 43 de ani, pe 20 iulie 1969, astronautul american Neil Armstrong avea sa schimbe pentru totdeauna istoria omenirii, fiind primul om care a pasit pe Luna. In semn de omagiu pentru intreaga sa viata, Discovery Channel va difuza duminica, 9 septembrie, incepand cu ora 10.00 trei programe extraordinare despre povestile celor care au facut posibila misiunea astronautului american si despre tehnologia folosita pentru a crea racheta Apollo 11.
In plus, cei interesati vor avea ocazia sa urmareasca imagini de la ultima aparitie publica a lui Neil Armstrong, dar si interviuri cu colegii sai de echipaj, Buzz Aldrin si Michael Collins.
Cum a fost cucerita Luna - Modulul lunar  - duminica, 9 septembrie, de la ora 10.00
La cateva decenii bune dupa ce omul a facut primii pasi pe Luna, ideea de a ajunge acolo inca ramane metafora care descrie o calatorie imposibila. Totusi, pe parcursul a opt ani, peste 400 000 de americani si-au unit eforturile si au obtinut una dintre cele mai marete realizari ale spiritului explorator uman: oamenii au aselenizat cu succes, apoi s-au intors in siguranta pe Pamant. Insa in timp ce astronautii care au pasit pe Luna au devenit celebri in toata lumea, barbatii si femeile care au creat masinariile datorita carora a reusit acel “salt urias pentru omenire” au fost in mare parte uitati. In acest episod, Discovery Channel va face cunostinta cu echipa care a creat proiectul Grumman, care isi propunea sa construiasca singura nava spatiala adevarata a omenirii: modulul lunar.
Cum a fost cucerita Luna - Rover-ul lunar – duminica, 9 septembrie, de la ora 11.00
Acest episod se concentreaza pe proiectarea si perfectionarea vehiculului selenar numit “Rover”, care a fost transportat pe Luna de misiunile din clasa Apollo J. Urmariti cum arata acest vehicul de explorare a spatiului cosmic proiectat astfel incat sa se poata deplasa pe suprafata Lunii.
Cele mai importante misiuni ale NASA – Prieteni si rivali – duminica, 9 septembrie, de la ora 12.00
Pentru proiectul Gemini, o noua generatie de astronauti soseste la NASA. Misiunea lor este sa testeze toate procedurile necesare pentru a aduce oameni pe Luna si inapoi pe Pamant, in conditii de deplina siguranta. Fiecare misiune Gemini lanseaza cate doi oameni in spatiu si astfel se produc cateva dintre cele mai importante momente ale NASA: iesirea in spatiu a lui Ed White sau prima intalnire orbitala dintre Gemini 6 si 7.
Cele mai importante misiuni ale NASA – “Vulturul” a aterizat – duminica, 9 septembrie, de la ora 13.00
Programul Apollo isi propune sa obtina premiul suprem al cursei spatiale, aducand oameni pe Luna, dar in capsula presurizata a lui Apollo 1 izbucneste un incendiu soldat cu moartea lui Gus Grissom, Ed White si Roger Chaffee. Astronautii si inginerii NASA au transformat insa tragedia in triumf o data cu prima lansare a formidabilei rachete Saturn V cu echipaj uman: pentru prima data, trei astronauti urcau in spatiul cosmic. Dupa alte doua misiuni, NASA era gata sa aduca omul pe Luna, intr-un test suprem al viziunii Americii asupra calatoriilor spatiale.
Un pas urias: in amintirea lui Neil Armstrong – duminica, 9 septembrie, de la ora 14.00
Programul prezinta imagini de la ultima aparitie publica a lui Neil Armstrong, dar si interviuri cu colegii sai de echipaj, Buzz Aldrin si Michael Collins. Avand acces special la arhivele misiunii Apollo 11, telespectatorii sunt invitati sa parcurga traseul complet al calatoriei – de la primele antrenamente ale astronautilor pana la aselenizare si explorarea Lunii, apoi intoarcerea lor pe Pamant. Un material special care ofera detalii definitorii legate de mostenirea pe care ne-au lasat-o misiunea Apollo 11 si primul om care a pasit pe Luna.
</p>
Vote it up
219
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza