Obisnuiti-va sa faceti miscare

In loc sa-i priviti pe copiii dvs. cum fac sport, jucati-va impreuna cu ei
 

La fel ca si in cazul altor lucruri benefice sanatatii, pentru ca exercitiile fizice sa fie eficiente trebuie  sa faceti schimbari marunte ale stilului de viata si sa le mentineti. Exista mai multe metode in acest sens.

Iesiti afara. Unul dintre cei mai buni indicatori ai unui stil de viata sanatos este timpul petrecut in aer liber. Chiar daca nu faceti decat sa va plimbati, sa lucrati in gradina sau sa va spalati masina, sunteti mai activ decat daca stateati in casa. Prin urmare, iesiti afara pentru cel putin trei ore in fiecare weekend. Odata ce va obisnuiti sa petreceti timp afara, veti cauta noi activitati.

Lungiti si grabiti pasul cand mergeti. Cautati sa faceti asta tot timpul, nu doar ocazional. Mergeti intr-un ritm energic – repede, increzator, cu o postura corecta, leganandu-va viguros bratele. Aceasta mica schimbare va ajuta sa ardeti mai multe calorii si va fortifica muschii picioarelor.

Exersati cand spalati. Cand asteptati sa scoateti rufele din masina de spalat sau impaturiti hainele, exersati-va picioarele. Incercati sa faceti zece genuflexiuni, ca la balet. Tineti calcaiele departate la nivelul umerilor, cu labele picioarelor intoarse spre exterior la 45 de grade. Indoiti genunchii, mentinandu-i aliniati cu degetele de la picioare si avand grija ca soldurile, umerii si capul sa fie aliniate. Reveniti in pozitia de pornire, incordand muschii cand va ridicati.

Jucati-va cu copiii. In loc sa-i priviti pe copiii dvs. cum fac sport, jucati-va impreuna cu ei. Jocurile de-a prinselea pot fi foarte distractive. Copiilor o sa le placa la nebunie si, in plus, veti arde calorii.

Vote it up
33
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza