Obezitatea apare inainte de doi ani

Obezitatea se declanseaza adeseori inainte de implinirea varstei de doi ani, arata un studiu publicat de revista Clinical PediatricsFoto: Reader’s Digest
 

<p>Obezitatea se declanseaza adeseori inainte de implinirea varstei de doi ani. Potrivit acestui studiu, realizat pe un esantion de 100 de copii si adolescenti obezi, mai mult de jumatate dintre acestia au devenit supraponderali inainte de implinirea varstei de 24 de luni, acest procent ajungand la 90% inainte de implinirea varstei de cinci ani, informeaza BBC News Online.

Un sfert dintre subiecti erau deja supraponderali inainte de a implini cinci luni. Toti cei 100 de copii ce au participat la acest studiu, a caror varsta medie a fost de 12 ani, au devenit supraponderali sau obezi inainte de implinirea varstei de 10 ani.
Desi motivele pentru luarea rapida in greutate in primii ani de viata nu sunt prea bine cunoscute, factorii care ar putea declansa obezitatea timpurie sunt alimentatia neechilibrata, introducerea prea timpurie a hranei solide in alimentatia sugarului si lipsa exercitiilor fizice.

Potrivit cercetatorilor americani de la Eastern Virginia Medical School, preferintele alimentare ale copilului se definesc si ele tot inainte de implinirea varstei de doi ani, ceea ce explica de ce modificarea comportamentului alimentar al unui copil, intr-o etapa ulterioara, este atat de dificila.</p>

Vote it up
278
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza