O viață nouă pentru doi urși din Rusia

Animalele maltratate vor ajunge într-un sanctuar din România
 

Articole similare

Doi urși alcoolici care au trăit în condiții dificile în ultimii 20 de ani, în Soci, vor avea parte în curând de șansa la o nouă viață și vor fi transportați într-un sanctuar care se află în România. În această lună, un tribunal rusesc a decis că cei doi urși - doi masculi - trebuie să fie confiscați de la stăpânul lor, care îi ține într-o cușcă foarte mică, murdară, în spatele unui restaurant din Soci, informează bbc.com. Animalele, din care unul este orb, au devenit dependente de alcool, întrucât vizitatorii le-au oferit foarte des astfel de băuturi în ultimii 20 de ani, precizează agenția de presă Tass, citată de Mediafax.

Decizia tribunalului devine efectivă în martie. În prezent, urșii locuiesc în continuare în aceeași cușcă și au nevoie de documente de transport care trebuie să fie emise de autoritățile din Soci.

"Ordinul judecătoresc spune că urșii trebuie să fie scoși de aici, dar nu există niciun loc potrivit în Soci în care să îi plasăm", a spus Anna Kogan, directoarea Fundației Big Hearts, care va coordona transportul, cu ajutorul altor organizații care militează pentru protejarea animalelor. Un sanctuar al urșilor din România s-a oferit să îi primească pe cei doi urși din Soci și să le asigure tratament adecvat pentru dependența lor de alcool.

"Mutarea lor în străinătate reprezintă un proces foarte scump", a declarat Anna Kogan pentru BBC, adaugând că fundația pe care o conduce caută și în prezent mijloacele logistice necesare pentru transportarea urșilor pe Marea Neagră până în România. Dacă vor ajunge cu bine în România, șansele lor de recuperare sunt bune.

"Oamenii de acolo (din România, n.r.) au lucrat în trecut și cu urși “dansatori”, care aveau probleme similare. Acest lucru poate fi făcut", a adăugat Anna Kogan.

Proprietarul restaurantului din Soci a încercat să păstreze urșii, declarând în fața judecătorului că obișnuia să le ofere bere celor două animale pentru ca acestea să suporte mai ușor clima caldă din regiune.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
298
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza