O locuinta mai sigura

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
Cea mai buna metoda de a avea o viata linistita este sa va protejati locuinta impotriva spargerilor
 

Daca este clar ca locuinta dvs. este bine protejata, in general hotii vor cauta o tinta mai usoara, in alta parte. Protectia unei locuinte nu implica neaparat costuri mari. Iata cateva sugestii:

1. Usa din fata trebuie protejata cu un zavor cu grad ridicat de siguranta; de asemenea, toate ferestrele de la parter sau cele usor accesibile trebuie protejate cu zavoare.
2. Incuiati toate usile si ferestrele ori de cate ori plecati si inainte de culcare. Nu lasati deschise usile sau ferestrele de la parter, chiar daca sunteti acasa sau in gradina.
3. Nu lasati chei in locuri evidente, precum sub presul din fata usii, sub un ghiveci de flori ori in cutia postala.
4. Instalati surse de lumina activate de miscare in partea din fata a locuintei si in zonele laterale sau din spate, accesibile de pe strada.
5. Feriti-va de spargatorii care folosesc distragerea atentiei.
6. Instalati un vizor pe usa principala, pentru a vedea cine va cauta.
7. Puneti un lant la usa din fata si nu deschideti vizitatorilor neanuntati decat cu lantul pus.
8. Luati-va un caine sau puneti un semn cu „Atentie, caine rau“, chiar daca n-aveti caine – cainii care latra sunt cel mai mare dusman al hotilor.
9. Nu lasati obiecte care atrag atentia hotilor sau sunt usor de furat (televizoare, CD-playere, camere video, telefoane mobile, chei de la automobil sau casete cu bijuterii) in locuri vizibile pe fereastra.
10. Nu lasati scari in locuri prin care cineva poate patrunde in locuinta; incuiati-le in garaj.
11. Daca plecati de acasa, anulati abona­­men­­tele la ziare si alte articole care vi se livreaza acasa si instalati comutatoare auto­­ma­­te in cateva camere, astfel incat luminile sa fie aprinse pentru o perioada.
12. Instalati o alarma contra hotilor.

 

Articole similare


Vote it up
53
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza