O imunitate mai buna

Cum se mentin sanatosi medicii infectionisti
 

<p>

Poate ca nu sunt atat de speriati ca oamenii obisnuiti de microbi si bacterii, dar au metodele lor, prin care se feresc pe cat posibil de acestia. Afla mai multe despre cum fac asta din urmatoarele declaratii:

71% nu se spala pe maini dupa ce ating suprafete publice
Sunt “doar” foarte atent sa-mi spal mainile inainte de masa. Nu am facut vreo infectie respiratorie pentru ca am atins manerul unei usi dupa ce l-a atins o persoana bolnava. Am luat-o doar atunci cand mi-am dus apoi mana la ochi ori la nas.
dr. Michael Pentella, profesor asociat la Colegiul de Sanatate Publica al Universitatii din Iowa

Apas pe butoane cu incheietura mainii – mai ales butonul de la parter al liftului, pentru ca toata lumea il atinge – ori folosesc degetul mijlociu, deoarece e mai putin probabil sa-mi ating fata cu el.
dr. Charles Gerba, profesor in microbiologie, Universitatea din Arizona

29% folosesc produsele de curatare a mainilor pe baza de alcool sanitar
Apa si sapunul sunt cele mai bune. Daca nu le am la dispozitie, atunci folosesc si astfel de produse.

dr. Adrian Streinu-Cercel, profesor UMF “Carol Davila”, directorui Institutului de Boli Infectioase Matei Bals

86% nu dezinfecteaza cosurile de cumparaturi
Vei gasi germeni pe manerele cosurilor de cumparaturi, dar vei gasi de asemenea germeni pe carne ori pe alte alimente. Dupa ce ies dintr-un magazin, folosesc un servetel umed ori gel dezinfectant pentru maini. Ma spal pe maini dupa ce descarc cumparaturile cand ajung acasa.
dr. Philip Tierno, profesor in microbiologie si patologie, Centrul Medical Langone, Universitatea New York

50% au obiceiuri speciale privind igiena rufelor
Spal separat lenjeria intima pentru ca, in medie, o pereche de chiloti contine aproximativ o suta de mii de bacterii fecale si nu vreau sa le transfer si altor haine. Cam o data pe saptamana, pun jumatate de masura sau chiar o masura intreaga de inalbitor in masina goala si ii dau drumul sa spele in gol, doar cu apa si inalbitor, ca sa se distruga toti germenii.
dr. Charles Gerba

Am facut un studiu privind abilitatea de a distruge germenii de pe un material textil. L-am spalat cu apa fierbinte, cu apa rece, am folosit detergenti obisnuiti si, chiar daca numarul bacteriilor scade prin spalare, ca sa scap definitiv de ele, un uscator firbinte a functionat cel mai bine. Foloseste o masina de spalat cu uscator ca sa distrugi germenii.
dr. Michael Pentella

86% se protejeaza in avion
Acopar tava cu un servetel, in asa fel incat sa nu asez mancarea direct pe ea. Ma feresc sa pun obiecte in buzunarul scaunului din fata, pentru ca poate contine lucruri de la pasagerii dinainte.
dr. Michael Pentella

Nu folosesc niciodata apa de la toaleta avionului pentru ca apa din acele recipiente formeaza biofilme, care sunt pline de germeni. Asa ca folosesc un gel cu alcool ori un sevetel umed (fac la fel si inainte de a manca). Nu folosesc tetiere sau paturi care nu sunt sigilate.
dr. Philip Tierno

67% se feresc de persoanele bolnave
Stau cel putin la un metru distanta. Cei mai multi germeni se raspandesc prin stropi; vorbitul si stranutatul produc stropi care se imprastie pe o raza de doi metri.
dr. Michael Pentella

86% stranuta in cot
Nu stranuta in maini, caci dupa aceea poti da noroc cu cineva, ceea ce duce la transferul particulelor virale. Cel mai rau e atunci cand vad oameni care stranuta direct in aer – un astfel de stranut poate infecta zeci de persoane.
dr. Adrian Streinu-Cercel

</p>

Vote it up
166
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza