O casa mai racoroasa

7 ponturi pentru a avea racoare in casa fara aer conditionat
 

<p>

Cand se incalzeste vremea, aerul conditionat ne cam arde la buzunar. Iata ce poti face:

1. Lasa aerul sa circule. In loc sa dai drumul la aerul conditionat, pune-ti ventilator. Briza care se creeaza te va face sa simti racoare. Daca totusi e foarte cald, pune aerul conditionat la o temperatura ceva mai mare si da drumul si la ventilator.

2. Trage perdelele sau transperantele. Prin ferestre intra aproximativ 25% din caldura. Blocheaza caldura folosind jaluzele sau perdele.

3. Izoleaza peretii si mansarda. Ceea ce te ajuta sa tii casa calda pe timp de iarna, te ajuta sa o pastrezi racoroasa vara. Izolatia termica iti scade factura la energie, mentinand aerul racoros in casa si caldura afara.

4.  Benzi izolatoare la usi. Nu te apara numai de curentul rece care se produce in casa iarna. Te ajuta si vara, oprind aerul racoros sa iasa pe la marginea usilor si ferestrelor. Cauta fasii aderente, cu burete pe o parte. Se lipesc pe tocul usii sau al ferestrei.

5. Gateste si spala noaptea. Aparatele electrocasnice mari produc destul de multa caldura. La fel si aragazul. Da drumul seara tarziu, pe racoare, la masinile de spalat si la aragaz.  

6. Ia-ti dezumidificator. Caldura umeda este mult mai inconfortabila decat cea uscata, atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie. Dezumidificatoarele absorb caldura si te ajuta sa te simti mai confortabil, chiar daca temperatura este ridicata. Gradul de umiditate din casa ar trebui sa fie de circa 60%. Ca sa economisesti la factura, ia-ti un aparat de dezumidificare care se opreste din functionare cand gradul de umiditate scade pana la un anumit nivel. Poti folosi apa care se strange in urma procesului de dezumidificare pentru a uda plantele.

7. Inchide usile de la camere. Daca trebuie, totusi, sa dai drumul la aparatul de aer conditionat, restrange procesul de racire doar la camerele in care stai. Inchide usile si lasa aerul sa circule numai acolo unde e nevoie. Se va raci eficient, iar consumul de energie va fi mai mic.

</p>

Vote it up
330
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza