O baterie pentru telefonul viitorului

Se încarcă în doar un minut, este ieftină, ușoară și flexibilă
 

Cercetătorii de la Stanford University au creat o baterie din aluminiu care se încarcă într-un minut, este ușoară, flexibilă și relativ ieftin de produs, scrie Reuters. Mai este de lucru la mărirea voltajului bateriei, însă, dacă vor fi depășite obstacolele tehnice, ar putea fi o alternativă viabilă la bateriile litiu-ion din prezent.

Pe piața smartphone-urilor, o mare problemă este reprezentată de autonomia bateriei, fiindcă, deși bateriile devin tot mai puternice, și ecranele telefoanelor devin tot mai "gurmande" când e vorba de energie.

La Universitatea Stanford s-a construit un prototip de baterie din aluminiu la care grafitul este folosit pentru catod, iar aluminiul, pentru anod. Prototipul este flexibil, deci poate fi folosit și la viitoare aparate care se pot îndoi, însă marele avantaj este că bateria se încarcă într-un minut.

Bateria este durabilă și nu ia foc nici dacă o găurești, spune profesorul Hongjie Dai, de la Universitatea Stanford. Cercetătorii spun că bateria poate ține 7.500 de cicluri de încărcare.

În prezent, problema este însă că bateria nu are tensiune electrică suficientă, însă îmbunatățirile aplicate materialului din care este construit catodul ar putea face ca bateria să fie viabila din punct de vedere comercial.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
317
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza