Numarul diabeticilor creste vertiginos

Diabetul reprezinta una dintre cele mai ingrijoratoare fenomene patologice pentru viitorul apropiat
 
<p>"Previziunile pentru anul 2030 sunt sumbre din acest punct de vedere, intrucat numarul adultilor bolnavi de diabet va inregistra o crestere de 54% fata de cifrele pe 2010", precizeaza dr. Antonio Ceriello, medic care activeaza si in cadrul Institutului d'Investigacions Biomediques August Pi i Sunyer din Barcelona, intr-un articol publicat recent in revista de specialitate “Patient and Cardiovascular Risk”.

Potrivit articolului, motivele care stau la baza acestei cresteri drastice a frecventei diabetului in lume constau in problemele cauzate de schimbarile majore intervenite in stilul de viata uman, incepand cu modul sau de hranire si continuand cu reducerea exercitiului fizic si obezitatea.

Se apreciaza ca, in momentul de fata, in intreaga lume, numarul adultilor bolnavi de diabet atinge 284,6 milioane de persoane, inregistrandu-se o crestere de 15% fata de anul 2007.

Complicatiile asociate diabetului, precum bolile cardiovasculare, neuropatiile, insuficienta renala si retinopatia, sunt motive in plus pentru a constitui un semnal de alarma in vederea identificarii de solutii menite sa diminueze efectele negative ale acestui fenomen la nivel international si a masurilor de combatere a sedentarismului si consumului de alimente si substante nocive pentru organism.</p>

Vote it up
178
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza