Nuci de turta dulce

Se pot pregati mult inainte de Craciun, deoarece au nevoie de timp ca sa se fragezeasca
 
<p>
Timp de preparare: 30 minute (plus timp de repaus peste noapte)
La cuptor 20 minute pentru fiecare tava
Pentru 2 tavi (60-70 de bucati)

Ingrediente:

2 oua
250 g zahar
30 g compozitie de martipan rece
50 g coaja de lamaie confiata
250 g faina, in plus pentru prelucrare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita condimente de turta dulce
3 linguri rachiu de cirese
1 albus
1 praf de sare
200 g zahar pudra

Preparare:

Se bat ouale si zaharul timp de 5 minute, cu bratele gen tel ale mixerului, pana devin spumoase.


Se rade compozitia cruda de martipan. Se toaca marunt coaja de lamaie confiata. Se incorporeaza martipanul ras fin si lamaia tocata in spuma de ou.

Se amesteca faina cu praful de copt si condimentele de turta dulce. Se cern peste amestecul de ou si martipan si se framanta bine. Se presara un strat subtire de faina pe suprafata de lucru. Se formeaza 60-70 de nuci cu diametrul de 3 cm. Se tapeteaza formele cu hartie pentru copt, se asaza nucile si se lasa sa stea peste noapte.

Se incinge cuptorul la 160 de grade (140 de grade cu ventilator sau treapta 2-3). Inainte de a le introduce la cuptor, nucile vor fi unse pe partea inferioara cu 2 1/2 linguri de rachiu. Se introduc pe rand la cuptor cele 2 tavi si se coc cate 20 de minute.

Pentru glazura se bat spuma albusurile cu sarea, apoi se inglobeaza pe rand zaharul pudra si restul de rachiu. Se dau nucile prin amestec, se asaza la loc in tavile tapetate si se mai tin 3-4 minute in cuptorul stins, dar inca incins, ca sa se usuce.

Nucile fiind foarte tari, se tin 2 zile intr-un loc umed, la inmuiat, apoi se pastreaza cel putin doua saptamani intr-o cutie de tabla inchisa, in care se mai pune 1 felie de paine proaspata, 1 mar mic sau 1 portocala.

Bine de stiut

Pentru efectul estetic, se poate colora o parte din glazura cu un colorant alimentar roz, iar pe glazura umeda se pot aplica bombonele multicolore.

Vote it up
105
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza