Nu renuntati la plimbare in timpul iernii

Nimic nu e mai fru­mos decat o raita prin nameti, in linistea de dupa ninsoare
 

Iarna nu are o reputatie prea buna. Se spune uneori ca a fost inventata ca sa apreciem mai mult celelalte anotimpuri. Iar, in afara cazului in care sunteti un schior sau un patinator pasio­nat de zapada si gheata, ten­tatia de a va inchide in casa si a „hiberna“ este foarte mare. Insa in felul acesta pierdeti unele dintre cele mai placute si mai revigorante plimbari din intregul an! Nimic nu e mai fru­mos decat o raita prin nameti, in linistea de dupa ninsoare. Totusi, nu e nevoie sa va pe­dep­siti mergand prin viscol sau pe ghetus. Invatati sa va imbra­cati corespunzator si hotarati-va sa iesiti afara in zilele senine.

Imbracati-va cu mai multe straturi. Purtati straturi de haine din tesaturi care lasa aerul sa treaca si care se usuca repede, ferind corpul de umezeala. Incepeti cu un strat de baza subtire, urmat de unul calduros si apoi de unul impermeabil, care sa va apere de vant si frig. Puteti opta pentru tesaturi precum Tinsulate, Gortex, Thermax si lana. Evitati bumbacul, deoarece retine umezeala.

Acoperiti-va capul si mainile. Mama dvs. avea dreptate cand va spunea, odinioara, sa va puneti ceva pe cap iarna. Purtati o caciula, preferabil cu protectie pentru urechi, daca aveti tot timpul urechile reci. O esarfa sau un fular va apara gatul de frig. Protejati-va mainile, folo­sind manusi cu un singur deget.

Aveti grija de picioarele dvs. Cand va plimbati in anotimpul friguros, puteti sa mai puneti sau sa mai scoateti o haina, dar in privinta picioarelor nu este mare lucru de facut. Si nimic nu e mai important decat sa le protejati. Daca suprafata pe care mergeti e uscata si curata, puteti purta pan­tofii pe care-i folositi de obicei. Altminteri, o pereche de bocanci imper­meabili sunt foarte buni ca sa va tina de cald si sa va fereasca de umezeala, iar datorita talpilor antidera­pante, va ajuta sa nu alune­cati. Purtati sosete dintr-o tesatura adecvata, eventual cu inca un strat subtire dedesubt. O regula de baza privind mersul pe timp de iarna: daca va udati la picioare, intoarceti-va acasa.

Vote it up
84
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza