Nu rata micul dejun!

Cei care sar peste aceasta masa au un risc crescut de boli de inima
 

<p>

Oamenii ar trebui sa manance intotdeauna micul dejun pentru a-si pastra inima intr-o stare buna, potrivit cercetatorilor americani. Studiul acestora a inclus 27.000 de oameni si a aratat ca cei care sar peste prima masa a zilei au un risc mult mai mare de a dezvolta probleme cardiace.

Echipa de la Harvard School of Public Health a constatat ca ignorarea micului dejun pune o “presiune suplimentara” pe corpul nostru. British Heart Foundation a observat ca un mic dejun sanatos ne ajuta sa rezistam tentatiei dulciurilor inainte de pranz.

Barbatii, cu varste intre 45-82 de ani, au fost studiati timp de 16 de ani. In tot acest timp au existat mai mult de 1500 de atacuri de cord sau cazuri de insuficienta cardiaca, ce s-a dovedit a fi fatala.

Cu toate acestea, oamenii care au sarit peste micul dejun au avut cu 27% mai multe sanse sa dezvolte probleme cardiace decat cei care si-au inceput ziua cu o masa sanatoasa. Cercetatorii au adaptat studiul si in functie de alte variabile, precum fumatul sau activitatea fizica.

“Mesajul este sa mancam dimineata cand ne trezim, de preferat intr-o ora”, a explicat unul dintre cercetatori,  Dr. Leah Cahill.

Victoria Taylor, dietetician la British Heart Foundation a declarat ca “acesti cercetatori se uita doar la barbatii de peste 45 de ani, dar este necesar sa vedem si cercetarile viitoare pentru a confirma daca micul dejun are acelasi impact asupra inimii si la alte grupuri de oameni”.

“Cee ce stim este ca un mic dejun sanatos poate face acel biscuite de la miezul zilei mai putin tentant si ne ofera oportunitatea de a ne extinde varietatea de alimente din dieta[...] Painea integrala prajita, cerealele sau fructele uscate sunt o modalitate buna de a incepe ziua.”, a adaugat aceasta.

Mai multe detalii AICI

</p>

Vote it up
238
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza