Nu ignorati analizele medicale

Lasate in voia lor, micile probleme de sanatate se transforma in probleme severe 
 

O usoara hiperglicemie se poate transforma in diabet, niste celule cu aspect neobisnuit se pot transforma in cancer si tot asa. Cea mai buna metoda de protectie: detectati din timp acesti „inamici“ invizibili ai sanatatii, cand pot fi opriti si chiar inlaturati cu usurinta.

Cea mai buna strategie de prevenire a dezastrelor medicale majore este un stil de viata adecvat, insa chiar si cel mai sanatos organism poate fi afectat de probleme. Iata de ce specialistii au pus efectuarea analizelor periodice pe lista unei „retete“ pentru o viata sanatoasa. Iata cateva lucruri de care ar trebui sa mai tineti cont:

Economisiti timp. Daca v-ati facut o programare la medic pentru dureri in gat sau alte probleme marunte, cereti sa faceti si niste analize simple.

Detestati sa mergeti la doctor? Duceti-va impreuna cu sotul/sotia sau un prieten. Faceti-va impreuna programare la medicul de familie pentru verificarea tensiunii arteriale, analiza nivelului de colesterol si a glicemiei.

Dezvaluiti istoricul familial. Spuneti-i medicului daca o ruda apropiata a avut un atac de cord, un accident vascular cerebral, cancer sau diabet.

Mentionati depresia. Medicii ar trebui sa verifice si existenta unei eventuale depresii, dar nu o fac intotdeauna. Spuneti-i medicului daca suferiti de tristete sau deznadejde accentuata. Exista tratamente care va pot ajuta.

Vote it up
25
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza