Nu-i da lapte de vaca lui bebe!

Copiii mai mici de un an nu ar trebui hraniti cu lapte de vaca, pentru ca este prea sarat pentru ei 
 
<p>Este concluzia la care au ajuns specialistii in nutritie de la Universitatea Bristol, dupa ce au constatat ca nu mai putin de sapte din zece bebelusi au diete cu prea multa sare, potrivit editiei online a cotidianului britanic The Telegraph.

Laptele de vaca este aproape de patru ori mai sarat decat laptele matern, afirma cercetatorii Dr. Pauline Emmett si Vicky Cribb, al caror studiu arata nivelul ridicat de sare din alimentatia celor mai multi bebelusi. Studiul a fost efectuat asupra unui esantion de 1.200 de bebelusi de opt luni, nascuti in 1991 sau 1992.

Un bebelus care consuma 700ml de lapte de vaca in fiecare zi are un aport de sare dublu fata de cantitatea maxima de sare recomandata pentru un copil de pana la un an.

Expertii recomanda ca laptele de vaca sa nu fie folosit ca aliment de baza in hrana copiilor mai mici de un an. Dupa o dieta prea sarata in primul an de viata, copiii s-ar putea obisnui cu acest gust si ar continua sa consume alimente prea sarate de-a lungul intregii vieti, fapt ce poate duce la numeroase probleme de sanatate, cum ar fi hipertensiunea, bolile de inima si afectarea rinichilor.</p>

Vote it up
129
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza