Noutati in medicina

Iata cateva lucruri mici, de care trebuie sa tinem cont pentru a fi mai sanatosi
 
<p>In urma cercetarilor de laborator realizate in toata lumea, s-a dovedit ca unele lucruri in plus sau altele in minus pot avea ca rezultat o viata mai sanatoasa:

PESTELE. Femeile care au participat la un studiu realizat in Suedia si care au mancat mai mult de trei portii de peste pe saptamana au fost cu 16% mai putin predispuse sa sufere un atac cerebral in perioada testata decat cele care evitau pestele. Acest aliment ofera o protectie la fel de mare ca si medicamentele de reducere a colesterolului.

AJUTOR PENTRU CEI CARE SUFERA DE SINDROMUL COLONULUI IRITABIL
Doua saptamani de tratament cu antibiotic ce contine rifaximina ofera 12 saptamani de confort pentru un numar semnificativ de persoane care sufera de colon iritabil, respectiv atenuarea crampelor, a balonarii sau a diareei. Rezultatele sunt incurajatoare, fiindca tratamentele curente pentru colon iritabil nu functioneaza foarte bine, spun cercetatorii. 

VACCINUL PENTRU RAPEL Atunci cand vine vorba despre varicela, o a doua doza este realmente utila. In timp ce un singur vaccin ofera protectie pentru 85% dintre copii, o a doua doza previne boala in aproape 100% din cazuri. (Adultii de peste 60 de ani se pot pazi impotriva complicatiilor unei varicele tarzii printr-un vaccin intr-o singura doza.)

PESTELE PRAJIT. Da, pestele este bun pentru organism, in afara de situatia in care este prajit. O analiza realizata in SUA a obiceiurilor persoanelor din zonele unde exista cele mai multe atacuri cerebrale (si anume statele din sud), sugereaza un motiv esential pentru acest risc din ce in ce mai mare: exista cu 32% mai multe sanse sa manance peste prajit de doua ori pe saptamana decat locuitorii din celelalte zone.

SA FACI SI ALTCEVA CAND IEI MASA. Daca te uiti la televizor sau lucrezi la computer in timp ce mananci, circumferinta taliei tale va avea de suferit. Intr-un studiu realizat de curand, voluntarii care au jucat un joc pe calculator in timp ce luau masa au mancat de doua ori mai multe prajiturele intr-un timp scurt decat cei care nu faceau mai multe lucruri in acelasi timp, ci mancau pur si simplu.

LUMINA DIN DORMITOR. Un studiu nou vine sa intareasca suspiciunea ca expunerea la lumina in timpul noptii mareste riscul de cancer la san. Femeile care dorm cu lumina aprinsa sau in a caror camera intra lumina slaba de afara au cu 40% mai multe sanse sa dezvolte boala decat cele care dorm intr-o camera intunecata. </p>

Vote it up
174
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza