Noutati despre sex

Crezi ca nu mai e nimic nou de aflat? Stiinta cauta intotdeauna sa elucideze de ce facem ceea ce facem
 

Iata cateva descoperiri recente din domeniul sexualitatii umane, pe care ar trebui sa le indosariezi la categoria „noutati de care te poti folosi”

Vestea cea buna? Sexul iti creste ritmul cardiac si este considerat activitate fizica de intensitate „moderata”. Asta este ceea ce au aflat cercetatori de la doua universitati din Montreal cand au masurat nivelul de efort la 21 de cupluri.

Dar daca doresti sa fii mai sanatos, probabil ca sexul nu ar trebui sa fie singurul exercitiu cardiovascular. Asta pentru ca expertii spun ca ar trebui sa facem aproximativ 150 de minute de exercitii moderate saptamanal pentru a avea o inima sanatoasa. In cazul voluntarilor din Montreal, acele sesiuni de sex pentru stiinta au durat cam 24 de minute, asta insemnand ca ar trebui sa faci sex aproape zilnic.

Surprinzator sau din fericire, in functie de cat de viguros esti – un alt grup de cercetatori a determinat ca frecventa optima nu este, de fapt, zilnic. Cei mai fericiti oameni sunt cei care fac sex cam o data pe saptamana, conform analizei unui studiu la care au participat peste 15.000 de americani.

Mai mult decat atat, cercetatorii de la University of Colorado Boulder au descoperit ca te poate fericit chiar si numai faptul de a compara cu altii cat de des o faci.

„Mai mult sex ne poate face fericiti, gandul ca facem mai mult sex decat altii ne face si mai fericiti”, explica Tim Wadsworth, profesor asociat de sociologie. Totusi, gandul ca altii ar putea face mai mult sex decat tine ar putea, in cele din urma, sa te faca sa te simti nefericit, spun cercetatorii.

La final, daca urmaresti Turul Frantei in aceasta luna, ar putea fi interesant sa stii ca chiar si cursa ciclista desfasurata pe mai multe etape isi are propriul rol in analele cercetarilor referitoare la sexologie. Biologul evolutionist Erik Postma, de la Universitatea din Zurich, a cerut oamenilor sa evalueze cat de atractivi sunt 80 de ciclisti pe care nu-i cunosteau. Cei considerati a fi cei mai atractivi au avut de asemenea tendinta sa se claseze mai bine in cursa de 3.497 de kilometri din 2012. Se crede ca evolutia a ajutat la realizarea unei corelatii intre rezistenta la efort a oamenilor primitivi si factori precum atractivitatea faciala, explica Postma, iar preferinta pentru tipi care arata ca niste alergatori de cursa lunga ar putea persista si in prezent.

 

Sex versus alergare

BARBATI

Sex: 4,2 calorii/minut

Banda de alergare: 9,2 calorii/minut

 

FEMEI

Sex: 3,1 calorii/minut

Banda de alergare: 7,1 calorii/minut

 

Vote it up
366
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza