Noutăți din lumea medicală

Vă prezentăm câteva descoperiri din domeniul sănătății
 

Cea mai bună dietă pentru creier

Bucătăria mediteraneană, care folosește mult ulei de măsline și o varietate mare de nuci, ar putea fi benefică în minimizarea declinului funcțiilor cognitive la oamenii în vârstă. Aceasta este concluzia unui test clinic, efectuat la Barcelona și publicat în această vară în jurnalul bilunar JAMA- Medicină Internă. Pe parcursul unei durate de șase ani, subiecții care au urmat o dietă bogată în legume, cereale integrale și pește au prezentat o diminuare mai mică a funcțiilor creierului, comparativ cu persoanele care nu au urmat un astfel de regim.

 

Arăți obosit? Atenție, lumea te judecă!

 

Știm foarte bine că privarea de somn dăunează sănătății mintale și a corpului, dar cele mai noi studii dovedesc că dăunează și imaginii noastre în societate. Cu alte cuvinte, oboseala ne face să fim percepuți de ceilalți într-un mod negativ.
 

În cadrul unor cercetări efectuate la Universitatea din Stockholm și publicate la începutul acestui an, participanții au examinat fotografii cu oameni ale căror pleoape erau mai mult sau mai puțin căzute din cauza oboselii. Apoi au fost rugați să evalueze chipurile din imagine, pe criterii de atractivitate, sănătate, încredere, calitatea de a fi lider și de a munci.

 

Când subiecții studiului apăreau obosiți în fotografie, punctajele lor erau îngrijorător de scăzute, comparativ cu notele mari pe care le luau aceleași persoane, fotografiate când erau odihnite. În concluzie, somnul de frumusețe ajută enorm în carieră și în societate!

 

Pozele cu „atacul bolii fac bine la sănătate

Dintre 189 de pacienți diagnosticați cu boli de inimă, jumătate au fost doar informați despre stilul de viață recomandat și riscurile la care sunt expuși, pe când cealaltă jumătate a primit aceleași sfaturi și, în plus, le-au fost arătate imagini cu formațiunile apărute în arterele lor.

 

În cadrul acestui nou studiu, s-a descoperit că pacienții care au vă­zut fotografii cu efectele bolii de care suferă au fost mai determinați să se lase de fumat (91 la sută versus 78), să mănânce mai sănătos (68 procente versus 36) și să urmeze terapia cu statine. Rezultatul sugerează că vizualizarea unui pericol de sănătate motivează mai mult oamenii să facă schimbări în viața lor.

 

Vote it up
152
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza