Noi solutii pentru cancerul de piele

Doua noi medicamente ar putea fi folosite in Europa chiar in urmatoarele luni
<p>Doua noi tratamente revolutionare impotriva cancerului de piele ar putea fi aprobate in aceasta vara la nivel european, urmand a fi administrate pacientilor din Marea Britanie in lunile urmatoare.
Medicamentele sunt destinate persoanelor bolnave de melanom metastatic, o forma agresiva de cancer de piele, informeaza The Telegraph. Potrivit publicatiei britanice, este uimitor ca doua tipuri de tratament cu rezultate foarte bune sunt autorizate in acelasi timp, fiind pentru prima oara in ultimii 40 de ani cand tratamentul melanomului se schimba.
Unul dintre medicamente este un tip de imunoterapie care determina sistemul imunitar cum sa lupte cu melanomul. Tratamentul, aprobat deja in Statele Unite ale Americii, este administrat intravenos de patru ori pe o perioada de trei luni. Costul unei serii este de 120.000 de dolari. Studiile clinice au aratat ca 47,3% dintre pacientii care au luat Ipilimumab si decarbazina (administrata in timpul sedintelor de chimioterapie clasice) erau in viata dupa un an, comparativ cu 36,3% dintre pacienti care au urmat doar chimioterapia. Pe termen lung, 20,8% dintre pacientii carora li s-a administrat acest tip doar medicamentul, au supravietuit trei ani.
Celalalt tratament, Vemurafenib, este o pastila care se ia de doua ori pe zi si a dus la o scadere de pana la 63% a riscului de deces in primele trei luni de la administrare, iar riscul de progresie a cancerului a scazut cu 74%. Medicamentul a functionat la jumatate dintre pacientii care prezinta gena BRAF si actioneaza prin localizarea acesteia si o impiedica sa creasca.
"Este cea mai mare descoperire in cercetarea melanomului din ultimii ani. Pentru prima oara, rezultatele demonstreaza ca exista un tratament pentru melanom", a declarat profesorul Richard Marais, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra.
Diagnosticat precoce, melanomul este, in general, o boala vindecabila. Cu toate acestea, atunci cand se raspandeste in alte parti ale corpului, acesta devine cea mai agresiva si mortala forma a cancerului de piele. O persoana cu melanom metastatic are de obicei, in medie, o speranta de viata scurta, masurata in luni.</p>
Vote it up
159
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza