Noi reguli pentru crese

Parintii trebuie sa suporte 20% din costurile de intretinere ale copilului
 

<p>

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, proiectul de Hotarare privind aprobarea metodologiei de organizare si functionare a creselor si a altor unitati de educatie timpurie anteprescolara, informeaza Ministerul Muncii printr-un comunicat transmis joi presei.

Potrivit metodologiei, contributia lunara de intretinere a copiilor inscrisi in crese, care revine parintilor se determina in functie de cheltuielile de intretinere, hrana si gospodarie, obiecte de inventar, echipament si cazarmament, materiale igienico-sanitare si altele asemenea, precum si de numarul de zile frecventate de copil in aceste unitati.

"Valoarea contributiei nu poate depasi 20 la suta din costul mediu lunar de intretinere in unitatea publica in care se ofera servicii de educatie anteprescolara", se arata in documentul adoptat de Guvern.

In acelasi timp, noua legislatie prevede ca programul de functionare a creselor trebuie sa fie flexibil, urmarind acoperirea nevoilor copiilor si parintilor. Astfel, acesta poate fi normal (pana la cinci ore pe zi, in functie de solicitarile parintilor), prelungit (10 ore pe zi) sau saptamanal (de luni pana vineri).

Programul de functionare a creselor va fi de luni pana vineri, in intervalul orar 6.00 – 18.00.

"Se recomanda parintilor ca, in limita posibilitatilor, sa nu lase copilul in serviciile de educatie timpurie anteprescolara mai mult de 10 ore pe zi", se arata in proiectul de hotarare aprobat de Guvern.

De asemenea, se recomanda ca in grupa mica sa fie inscrisi copii de pana la un an, in grupa mijlocie – copii de unu-doi ani, iar in grupa mare – de doi-trei ani.

</p>

Vote it up
153
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza