Noi molecule contra cancerului

S-a descoperit un tratament care opreste formarea metastazelor
 

<p>

Un grup de oameni de stiinta au reusit sa incetineasca raspandirea tumorilor canceroase in organism. Rezultatele studiului au fost publicate in revista americana Journal of Medicinal Chemestry, noteaza Agerpres.

Savantii de la Universitatea din Tara Bascilor, in colaborare cu cercetatorii francezi de la Institutul de Genetica si Biologie Moleculara si Celulara (IGBMC), din Strasbourg, a reusit sa incetineasca dezvoltarea cancerului de colon si a metastazei in cazul cancerului la ficat in cadrul unui experiment realizat in laborator pe soareci, folosind molecule sintetice, semnaleaza EFE.

Studiul deschide posibilitatea dezvoltarii unor variante de astfel de molecule cu proprietati farmacologice pentru testare in domeniul clinic, potrivit unui comunicat al grupului de lucru.

Concluziile studiului ar putea „deschide o noua cale pentru tratamentul acestor patologii”. Noile molecule incetinesc atat cresterea tumorii, cat si raspandirea celulelor tumorale.

Studiul are la baza observatii anterioare ale unor cercetatori de la Universitatea din Tara Bascilor (Comunitate autonoma din nordul Spaniei), care descrisesera o serie de molecule ce reduceau metastaza melanomului (varietate grava de cancer de piele) la soareci.

Cancerul este a doua cauza de deces la om, iar incidenta sa creste odata cu varsta. In prezent, 90 % din decesele cauzate de cancer se produc din cauza metastazei. Cancerul de colon nu se numara printre cele cu indice mare de mortalitate, insa poate conduce la metastaza la ficat.

</p>

Vote it up
117
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza