Noi descoperiri privind beneficiile cafelei

Iata care sunt cele mai importante si mai recente dintre concluziile studiilor asupra cafelei:
 

Cafeaua nu reprezinta doar placerea de dimineata a multora dintre noi, ci si licoarea carora cercetatorii i-au atribuit o serie de beneficii pentru sanatate. Iata care sunt cele mai importante si mai recente dintre concluziile studiilor asupra cafelei:

Impotriva cancerului. Cafeaua protejeaza impotriva unei forme raspandite de cancer al pielii – carcinomul bazocelular. Circa 30% din populatia cu piele deschisa la culoare dezvolta acest tip de tumora a pielii, la un moment sau altul al vietii. Cercetarile sugereaza ca o ceasca de cafea pe zi reduce riscul dezvoltarii carcinomului bazocelular cu 20%.

Impotriva durerii de cap. O cafea tare va poate scapa imediat de durerea de cap, deoarece reduce inflamarea vaselor sangvine, o cauza majora a migrenelor.

Impotriva depresiei. Un studiu al Scolii de Sanatate Publica Harvard a constatat faptul ca femeile cu o varsta medie de 63 de ani, care au baut doua cesti de cafea pe zi, aveau o probabilitate cu 15% mai mica de a deveni depresive, comparativ cu cele care nu au baut mai mult de o ceasca pe saptamana.

Impotriva bolii Alzheimer. O ceasca zilnica de cafea ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer – si se pare ca mai multe cesti ar avea un efect profilactic si mai bun. Conform cercetatorilor din Finlanda si Suedia, aceasta constatare ar putea sa-i surprinda pe iubitorii de cafea, carora li se spune frecvent ca beau prea multa. Dar studiul arata ca trei sau cinci cesti pe zi reduc riscul aparitiei bolii Alzheimer la varsta inaintata, intr-un procent de peste 65%. Cofeina ajuta la cresterea nivelurilor unei proteine numite factorul de stimulare a coloniilor granulocitare (GCSF), care se considera ca intarzie aparitia bolii Alzheimer. 

Vote it up
59
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza