Noi descoperiri despre diabet

Chirurgia si dietele ne ajuta sa scadem nivelul glicemiei
 
<p>Diabetul este una dintre cele mai raspandite boli si ea ne poate scurta viata cu pana la 15 ani. Michael Dansinger, medic, profesor asistent la scoala de Medicina de la Universitatea Tufts ne arata care sunt cele mai importante descoperiri recente privitoare la aceasta boala:

1. Boala te poate afecta si pe tine. “Aproximativ 35% dintre adulti au diabet sau  prediabet, iar majoritatea oamenilor care sufera de prediabet nu stiu asta. Daca ai peste 45 de ani, ai parinti sau frati bolnavi de diabet si ai un strat de grasime pe abdomen pe care poti sa-l apuci cu mana, cere-i doctorului sa-ti faca un test de glicemie.”

2. Chirurgia poate fi de ajutor.
“Daca ai diabet de tip 2 si nu reusesti sa-ti scazi glicemia, cel mai sigur tratament este chirurgia bariatrica, cum ar fi bypassul gastric. Spun asta chiar daca de obicei recomand mai intai schimbarea stilului de viata! Studiile din acest an au aratat ca 80% din persoanele cu diabet care au suferit aceasta operatie ajung sa aiba un nivel normal al glicemiei si pot renunta la medicamente. Nu trebuie sa fii obez pentru a beneficia de aceasta operatie. Daca ai 1,60 m si 91 de kilograme — sau 1,78 si 109 kg — te incadrezi.”

3. Stim care este cea mai nesanatoasa dieta. “Nivelul glicemiei ramane ridicat pentru mai mult timp dupa mese bogate in amidon sau zahar care contin si multe grasimi. Dieta Ornish spune sa nu asociem si grasimi cand mancam hidrati de carbon. Dieta Atkins spune sa nu asociem si hidrati de carbon cand mancam grasimi. S-ar putea ca ambele sa aiba dreptate. Asa cum armele si gloantele, luate individual, nu sunt letale, dar impreuna pot provoca distrugeri masive. De aceea multe tipuri de diete pot fi de ajutor impotriva diabetului: iti aduc beneficii daca iti cer sa limitezi consumul de grasimi sau hidrati de carbon, sau amandoua.” </p>

Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza