Chili copt cu mamaliga

Nu ai putea aduna mai multe fibre intr-o singura reteta ca in aceasta tocana cu fasole si mamaliga

 

Se obtin 6 portii
Preparare: 15 min.
La foc: 50 min.

Ingrediente:

1 lingura ulei
1 ceapa, tocata fin
1 ardei gras rosu, curatat, tocat mare
3 catei de usturoi, tocati marunt
2 morcovi potriviti, decojiti, taiati cubulete
2 zucchini mici, taiati felii transversale
2 linguri boia de ardei iute
2 lingurite cumin, macinat
1 conserva (800 g) piure de rosii
1 conserva (400 g) fasole boabe neagra, scursa, clatita
1 conserva (400 g) fasole boabe rosie, scursa, clatita
1 conserva (400 g) fasole pinto, scursa, clatita
1 conserva (400 g) naut, scurs, clatit
5 cani apa
1 1/2 cana malai
1/2 lingurita sare
1 1/2 cana branza cheddar degresata, faramitata

Preparare:

Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul, la foc potrivit. Se pun ceapa si ardeiul gras. Se calesc 5 minute, pana se moaie. Se adauga usturoiul. Se caleste 30 de secunde. Se adauga morcovii. Se acopera si se calesc 2 minute. Se adauga zucchini, boiaua si cuminul. Se calesc 1 minut. Se adauga rosiile. Se dau in clocot, se reduce flacara si se fierb 15 minute, acoperite partial, amestecand ocazional.
Se adauga fasolea neagra, cea rosie, cea pinto si nautul. Se incing. Se scoate jumatate din cantitatea de fasole si se pune la frigider sau la congelator, intr-un vas etans, pentru a se folosi cu alta ocazie.

Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.

Intr-o cratita potrivita, se fierb 4 cani cu apa. Intr-un castron potrivit, se amesteca cealalta cana cu apa cu malaiul si sarea. Treptat, se toarna amestecul cu malai in apa care clocoteste. Se fierbe la foc mic 5 minute, amestecand constant, pana se umfla malaiul.

Se intinde jumatate din mamaliga pe fundul unei tavi de cuptor, cu dimensiunile de 20x20x3 cm. Deasupra se intinde ultima jumatate din compozitia cu boia de ardei. Se pastreaza 2 linguri de branza, iar restul se pune peste compozitie. Se asterne deasupra mamaliga ramasa. Se presara branza pe deasupra.

Se coace intreaga compozitie 20 de minute, pana s-a patruns, iar stratul superior de mamaliga s-a rumenit. Se lasa la racorit 15 minute. Se taie in bucati rectangulare, care se scot din tava cu o paleta.

Vote it up
164
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza