Curatenie rapida in bucatarie

Retete minune pentru indepartarea mizeriei
 

Poti economisi timp si energie cu aceste ponturi pentru curatarea ustensilelor din bucataria ta.

Blenderul

Jill Grimes, medic de familie si scriitor, are un pont excelent. „Dupa ce ai turnat continutul intr-un pahar, pune vasul de la blender in chiuveta. Adauga niste apa si o picatura de detergent, ia vasul si pune-l la loc in aparat, apoi da-i drumul timp de vreo 20 de secunde. Clateste si gata!

Cuptorul cu microunde

Pune cateva servetele de hartie ude si porneste aparatul timp de vreo 3-5 minute. Aburul care se va ridica din servetele va inmuia murdaria intarita depusa pe pereti. Dupa ce servetelele s-au racit, sterge cu ele interiorul cuptorului.
Pentru a scoate mirosurile, amesteca o ceasca de apa cu o jumatate de ceasca de suc de lamaie si incalzeste timp de 3-5 minute. Apoi lasa in continuare solutia in interiorul cuptorului cu microunde timp de 5-10 minute.

Cafetiera

Cel mai rapid remediu este un amestec de gheata, sare si lamaie. Umple vasul pe sfert cu gheata. Taie lamaia in sferturi si stoarce-o in vas. Adauga doua linguri de sare. Roteste cu mana amestecul din vas timp de vreo doua minute si vei vedea cum se curata partea interioara. Clateste.

Tigaia din fonta

Daca murdaria nu poate fi usor indepartata cu o carpa moale si cu apa, freaca cratita cu cateva lingurite de sare si cu niste prosoape de hartie, apoi clateste-o. Dupa aceea, refa-i stratul de protectie, ungand-o cu putin ulei pentru gatit.

Rasnita de cafea

Macina un pumn mic de boabe de orez alb (negatit), mai ales daca mai inainte ai folosit masina pentru a macina altceva decat cafea. Nu folosi acelasi aparat pentru a macina condimente uscate, deoarece mirosul unor ingrediente precum scortisoara sau busuiocul uscat sunt aproape imposibil de inlaturat ulterior.

Razatoarea

O pensula sau perie pentru patiserie e foarte buna pentru a inlatura si cele mai mici firimituri de alimente ramase in ochiurile mici ale razatoarei.

Cestile de portelan indeparteaza urmele de cafea care au intrat in porii cestilor de portelan frecandu-le cu o solutie formata din otet si sare in parti egale.

Vote it up
573
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza