Chilli cu doua feluri de fasole

Iata un chilli satios si bun, fara carne, care poate fi preparat in doar cateva minute

 

Portii 4
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 25 de minute

Ingrediente:

2 linguri de ulei de masline extravirgin
1 ceapa mare, feliata
1 ardei iute rosu, proaspat, tocat
1 cutie de rosii tocate (circa 400 g)
1 lingura de sos de ardei iute
2 linguri de ketchup de rosii
600 ml zeama de legume, fierbinte, preferabil preparata in casa
1 lingura de patrunjel, tocat
1 lingura de oregano proaspat, tocat
1 cutie de fasole pitica rosie (circa 400 g), scursa si spalata
1 cutie de fasole cannellini (circa 400 g), scursa si spalata
200 g boabe de porumb, congelate
sare si piper

Pentru servit:

150 g smantana
2 linguri de frunze de chives, tocate
frunze de oregano proaspete, pentru ornat

Preparare:

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si ardeiul iute; se prajesc 5 minute la foc moderat, amestecand ocazional, pana cand ceapa se rumeneste usor.

Se adauga rosiile, cu suc cu tot, sosul de ardei iute, ketchupul, zeama de legume, patrunjelul si oregano; se asezoneaza dupa gust. Se dau ingredientele in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb 10 minute, amestecand ocazional.

Se adauga cele doua feluri de fasole, precum si boabele de porumb. Se fierbe totul alte 10 minute.

Intre timp, se amesteca smantana cu frunzele de chives. Se ajusteaza cantitatile de sare si piper, daca este cazul. Se serveste acest chilli ornat cu frunze de oregano, presarate deasupra. Sosul de smantana se ofera separat.

Cateva idei:

• Se poate servi acest chilli cu cartofi copti, cuscus sau tortillas de grau, incalzite.
• Se transforma mixtura de fasole in niste chiftele vegetariene picante, astfel: se gatesc ceapa si ardeiul iute ca in reteta principala, apoi se introduc intr-un robot de bucatarie. Se omit rosiile si zeama de legume, dar toate celelalte ingrediente se pun in robot. Se mai adauga 1 galbenus de ou si 200 g de pesmet. Se proceseaza pana la omogenizare, apoi se imparte mixtura in 8 portii. Se modeleaza ca niste chiftele si se lasa la rece minimum 1 ora. Apoi se tavalesc chiftelele prin pesmet – circa 75 g. Se unge fiecare chiftea cu putin ulei de masline extravirgin si se gatesc pe un gratar, sau intr-o tigaie neaderenta, 10 minute pe fiecare parte. Ca alternativa, se pot frige sub grillul cuptorului, incins moderat.

Avantaje:

• Fasolea are multe de oferit. Ea este o sursa ieftina de proteine, are numeroase vitamine din grupul B, iar cand e inmugurita, reprezinta si o excelenta sursa de vitamina C. In plus, fasolea pitica rosie si cannellini contin de trei ori mai multe fibre decat cantitatea existenta in majoritatea legumelor.

Vote it up
147
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza