Radu Beligan sarbatoreste 95 de ani pe scena

Cei 95 de ani de viata si 75 de cariera sunt marcati de maestrul Radu Beligan, la final de saptamana, prin prezenta sa pe scena in doua spectacole, la Teatrul National si Teatrul Metropolis
 

Radu Beligan implineste pe 14 decembrie 95 de ani. Maestrul isi continua activitatea regizand, sustinand conferinte, scriind si, mai ales, jucand in spectacole.
Radu Beligan va fi prezent chiar de ziua lui, pe 14 decembrie, pe scena Teatrului Metropolis, alaturi de toti cei apropiati lui, oferindu-le cadou premiera "Lectia de violoncel" de Mona Radu. Beligan este, de altfel, director onorific al Teatrului Metropolis inca de la infiintarea institutiei.

Intr-o comedie savuroasa, maestrul Beligan va interpreta rolul principal si va fi pe scena alaturi de fiica sa, Lamia Beligan, si binecunoscutii actori de la Teatrul National Marius Manole si Tania Popa/ Rodica Ionescu.
Primele reprezentatii vor avea loc luni si marti, de la orele 19,00, iar premiera oficiala va fi luni, 16 decembrie, la orele 19,00, potrivit unui comunicat al Teatrului Metropolis

In seara zilei de 15 decembrie, Radu Beligan va urca pe scena Salii Studio a Teatrului National Bucuresti, de la ora 19,00, in spectacolul "Egoistul" de Jean Anouilh.

"Dupa incheierea spectacolului, Teatrul National il va omagia, in prezenta publicului, pe Radu Beligan, a carui personalitate unica, opera artistica si longevitate se confunda cu istoria teatrului romanesc. Va fi o sarbatoare dedicata uneia dintre valorile autentice ale culturii romane, recunoscute si pretuite si peste hotare", se arata intr-un comunicat TNB.

Vote it up
283
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza